Chřestová polévka
Jelikož se právě nacházíme v období, kdy vrcholí sezóna sklizně chřestu, uvaříme se velmi chutnou chřestovou polévku.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 kg bílého chřestu
- 60 g másla
- 2 větší šalotky
- 2 l zeleninového vývaru
- 400 ml smetany
- 6 ks žloutků
- sůl
- bílý pepř
- muškátový květ
Postup
1
Omytý chřest si oloupeme pomocí škrabky. Dřevnaté konce chřestu odkrojíme. Chřest nakrájíme na menší kousky.
2
Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a osmahneme najemno nakrájené šalotky. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme chřest. Povaříme pět minut.
3
Z hrnce si vyjmeme pár kousků nakrájeného chřestu, který si schováme na později. Pomocí tyčového nebo stolního mixéru polévku důkladně rozmixujeme.
4
Do krémové polévky za stálého míchání přidáme žloutky smíchané se smetanou. Krátce povaříme a vrátíme do hrnce schované kousky chřestu.
5
Ochutíme bílým pepřem a muškátovým květem. Postačí dvě špetky odkaždého. Případně doladíme špetkou soli.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}