Melasové cookies

Na povrchu jsou křupavé, uvnitř vláčné a lehce "žvýkavé". Melasa jim dodává nezaměnitelnou chuť a medově zlatou barvu. Voní kořením a mě tak trochu připomínají nadcházející Vánoce.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Melasové cookies (cca 20 ks):

  • 130 g špaldové mouky (použila jsem mix hladké a celozrnné)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • špetka soli
  • 55 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 velký žloutek
  • 3 lžíce melasy
  • + třtinový cukr na obalení

Postup

1

V misce smíchejte prosátou mouku s jedlou sodou, kořením a špetkou soli, odložte stranou.
Máslo rozpusťte (v mikrovlnce nebo na kamnech) a přidejte cukr, míchejte do mírného rozpuštění. Přidejte melasu a následně i žloutek, vše dobře promíchejte.

2

Přisypte moučnou směs a prošlehejte, aby se vše hezky spojilo. Těsto je mazlavé, možná to půjde lépe jen vařečkou. Dejte do lednice asi na 30 minut vychladit, tak aby šly z těsta dělat kuličky.

3

Troubu předehřejte na 190 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.
Z těsta tvořte malé kuličky, obalte v třtinovém cukru a ve větších rozestupech klaďte na plech. Při pečení se roztečou na placičky.

4

Dejte péct do vyhřáté trouby na 8-9 minut. Nechte vychladnout na plechu. Skladujte v uzavřené dóze.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: 4 varianty na 3 minutový dortík z mikrovlnky

Pečené špaldové lívance

14 nejoblíbenějších receptů s avokádem

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Zeleninový vláček

Dvojoříškový dort

Pikantní pomazánka z kysaného zelí a řepy

Borůvkový&kešu krém

Ostružinové smoothie

Muffiny s kousky čokolády

Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

Křupavé cibulové kroužky bez smažení