Bramborové kari

Jednoduchý recept z jednoho hrnce pro milovníky pikantních chutí

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 brambor
  • 5 ředkviček
  • 2 cm plátek celeru
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • velký hrnek uvařené cizrny
  • 100 ml kokosového mléka
  • 60 ml rajčatového pyré
  • 2 spařená a oloupaná rajčata
  • lžíce římského kmínu
  • lžíce semínek cibule
  • lžíce kari koření
  • lžička sušených chilli papriček
  • sůl, citronová šťáva dle chuti
  • olej
  • nať koriandru

Postup

1

V kastrolu rozehřejeme oheň a zesklovatíme na něm cibuli rozkrájenou na větší kusy. Poté přihodíme celer a ředkvičky rozkrájené také na větší kousky a zrovna tak brambory. Přisypeme koření a restujeme.

2

Podlijeme trochou vody, přidáme cizrnu a nakrájený pórek, oloupaná a nakrájená rajčata a chvíli dusíme. Přidáme kokosové mléko, rajčatové pyré, sůl a dusíme do mírného zhoustnutí.

3

Na úplný konec dochutíme citronovou šťávou a ozdobíme koriandrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémový hořčicový dip s podmáslím

Slané palačinky s cottage a cuketou

Kakaové řezy

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Tip na léto: Jemná ledová káva bez vaření

Rajčatová polévka s červenou paprikou

Netradiční lasaně s žampiony a čabajkou

Houbový krém (polévka)

Zdravý oběd aneb dvě mouchy jednou ranou