Canihua čokoládový dezert

Říká Vám něco canihua nebo kaniwa? Ani se nedivím, jestli ne, jde totiž o u nás poměrně neznámou bezlepkovou obilovinu. Canihua je taková menší příbuzná quinoy, která má ale velmi podobnou výživovou hodnotu a její výhodou je, že narozdíl od quinoy neobsahuje hořké saponiny, takže se nemusí dopředu namáčet ani zdlouhavě proplachovat. Stejně jako quinoa se hodí na přípravu jak slaných, tak i sladkých jídel, je skvělá jako příloha či výživná kaše a dají se z ní připravit i fantastické dezerty. Tady je jeden extra čokoládový s jogurtem a malinami.

Canihua čokoládový dezert

Ingredience na 4 porce

Suroviny na 4 skleničky/misečky:

  • 200 g canihuy
  • 300 ml ovesného mléka
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 150 g bílého sójového jogurtu
  • maliny

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámané na kostičky a necháme ji rozpustit.

Canihua čokoládový dezert
2

Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut.

Canihua čokoládový dezert
3

Poté si smícháme bílý jogurt s druhou polovinou vanilinového cukru a před podáváním jím dezert dozdobíme. Navrch dáme čerstvé maliny.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře