Canihua čokoládový dezert

Říká Vám něco canihua nebo kaniwa? Ani se nedivím, jestli ne, jde totiž o u nás poměrně neznámou bezlepkovou obilovinu. Canihua je taková menší příbuzná quinoy, která má ale velmi podobnou výživovou hodnotu a její výhodou je, že narozdíl od quinoy neobsahuje hořké saponiny, takže se nemusí dopředu namáčet ani zdlouhavě proplachovat. Stejně jako quinoa se hodí na přípravu jak slaných, tak i sladkých jídel, je skvělá jako příloha či výživná kaše a dají se z ní připravit i fantastické dezerty. Tady je jeden extra čokoládový s jogurtem a malinami.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 4 skleničky/misečky:

  • 200 g canihuy
  • 300 ml ovesného mléka
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 150 g bílého sójového jogurtu
  • maliny

Postup

1

Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámané na kostičky a necháme ji rozpustit.

2

Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut.

3

Poté si smícháme bílý jogurt s druhou polovinou vanilinového cukru a před podáváním jím dezert dozdobíme. Navrch dáme čerstvé maliny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Kokosovo borůvkové sušenky

Fit hrnečkový koláč

Cuketová pomazánka se zakysanou smetanou, tahini a česnekem

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Cuketová nádivka

Chipsy z červené řepy

14 nejoblíbenějších receptů s avokádem

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Video: Jemný karamelový krém s pravou vanilkou

Cuketa zapečená se sýrem feta