Canihua čokoládový dezert
Říká Vám něco canihua nebo kaniwa? Ani se nedivím, jestli ne, jde totiž o u nás poměrně neznámou bezlepkovou obilovinu. Canihua je taková menší příbuzná quinoy, která má ale velmi podobnou výživovou hodnotu a její výhodou je, že narozdíl od quinoy neobsahuje hořké saponiny, takže se nemusí dopředu namáčet ani zdlouhavě proplachovat. Stejně jako quinoa se hodí na přípravu jak slaných, tak i sladkých jídel, je skvělá jako příloha či výživná kaše a dají se z ní připravit i fantastické dezerty. Tady je jeden extra čokoládový s jogurtem a malinami.

Ingredience na 4 porce
Suroviny na 4 skleničky/misečky:
- 200 g canihuy
- 300 ml ovesného mléka
- 200 g hořké čokolády
- 1 sáček vanilinového cukru
- 150 g bílého sójového jogurtu
- maliny
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámané na kostičky a necháme ji rozpustit.

Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut.

Poté si smícháme bílý jogurt s druhou polovinou vanilinového cukru a před podáváním jím dezert dozdobíme. Navrch dáme čerstvé maliny.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře