Těstoviny Penne s brokolicí, smetanou a parmazánem

Vynikající zapečené těstoviny na italský způsob s křupavou brokolicí a spojené dvěma druhy sýru.. Hotovo budete mít již za hodinku a nají se celá rodina. :)

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 200 g těstovin penne
  • 450 g brokolice
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany
  • 2/3 hrnečku nahrubo strouhaného čedaru (kolem 150 gramů)
  • 1/2 hrnečku strouhanky (kolem 115 gramů)
  • 1 hrneček najemno strouhaného parmazánu (kolem 225 gramů)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup

1

Uvařte těstoviny v osolené vodě. Pět minut před slitím přidejte do hrnce i růžičky brokolice. Slijte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2

Připravte si velkou mísu a vymažte ji olejem, předehřejte troubu na 220°C.

3

Rozšlehejte vejce a přidejte je spolu s penne, brokolicí, smetanou, mlékem a čedarem do mísy. Promíchejte.

4

V jiné míse smíchejte strouhanku, parmazán, citrónovou kůru, prolisovaný česnek a petrželku

5

Posypejte směsí ze strouhanky penne s brokolicí. Dejte péct přibližně na 40 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

7 receptů na horké nápoje pro zahřátí

Krémové cuketové rizoto

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čokoládové sušenky s avokádem

Zapečené plněné conchiglioni

Domácí KFC kuře

Sekaná na špejli

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Video: Působivý Ferrero rocher dort plný čokolády a provoněný lískovými oříšky

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem

Horký grog mango { božkov }

Cuketový koláč s mozzarellou a šunkou

Zapečená cuketa s omáčkou marinara