Borůvkový dezert

Tenhle naprosto luxusní a neskutečně návykový dezert jsme si doma dělali již několikrát, je tak dobrý , že prostě nelze odolat, navíc poměrně rychlý i snadný. Ohromíte s ním každou návštěvu... tedy jestli na ni zbude :). Jakmile totiž ochutnáte, zamilujete si tenhle recept a předem doporučuji udělat hned dvojitou várku.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 400–450 g kanadských borůvek
  • 6 žloutků
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 ml likéru Amaretto
  • 110 g třtinového cukru
  • agávový sirup
  • čerstvá máta

Postup

1

Do mixéru dáme borůvky s 4 lístky máty a vše promixujeme, může být trochu nahrubo, tak je dezert chutnější. Ovoce dochutíme agávovým sirupem a nalijeme do připravených skleniček. Do mísy dáme dřeň z vanilkového lusku, žloutky a třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny elektrickým šlehačem.

2

Poté přilijeme Amaretto a mísu dáme nad horkou vodní lázeň a opět šleháme, dokud nezískáme konzistenci hustého krému. Ještě teplý krém rozdělíme na ovoce a ihned podáváme ozdobené mátou a borůvkami. A zaručuji vám, že jakmile ochutnáte teplý vanilkový krém s příchutí Amaretta v kombinaci s jemnými borůvkami, zapomenete na všechny pracovní resty, hádka apod. a budete si jen vychutnávat pohodu a skvělou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z dýně hokaido a celeru

Domácí mini koblížky s vanilkovou polevou

Celozrnné tousty s jednoduchou mrkvovou pomazánkou

Sekaná mumie

Brokolicové špalíčky s rajčatovým dipem

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Black forest cake

Lasagne s boloňskou omáčkou

Mexická fazolová polévka s kukuřicí a tortillou

Domácí Pribináček z tvarohu a smetany

10 nejoblíbenějších receptů s chia semínky

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě