Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Tyhle karbanátky skvěle poslouží i jako svačina na prázdninové cesty. Není v nich nic, co by se v teple rychle kazilo.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350 g mrkve
  • 1 velká cibule
  • půl uzeného tofu (90 g)
  • 10 lžic ovesných vloček
  • 2 lžíce lněného semínka
  • hrst petrželové nati
  • česnek
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • půl hrnku vody
  • olej na vymazání plechu

Postup

1

Očištěnou mrkev a uzené tofu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Petržel nasekáme. Ovesné vločky a lněné semínko rozmixujeme v mixéru.

2

Všechno dáme do mísy, přidáme půl hrnku vody, podle chuti česnek, majoránku, pepř a sůl. Pořádně promícháme a vytvoříme 12 karbanátků.

3

Dáme je na plech na pečicí papír pomazaný olejem a pečeme v troubě při 180 stupních 30 minut. V polovině pečení je obrátíme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Citronové cupcakes s lemon curd

Originální sušenkové kornouty se zmrzlinou

Domácí ovocné energy tyčinky ze tří ingrediencí

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili

Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Veganské sushi

Křehký koláč s čokoládovou náplní a šlehačkou

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Špenátové vafle se sýrem cottage

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou