Výborná boloňská omáčka

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce domácího vepřového sádla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 menšího celeru
  • 1 mrkev
  • 60 g rajčatového protlaku (malá konzerva)
  • 150 ml vody
  • 1 ČL soli
  • čerstvě mletý pepř
  • sýr Grana padano na posypání

Postup

1

Jako první si oloupeme cibuli a česnek. Oškrábeme celer a mrkev. Tyto čtyři ingredience nakrájíme na malé kostičky.

2

Ve větší pánvi necháme na mírném plameni rozehřát sádlo, poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, kterou za občasného míchání necháme cca 2–3 minuty změknout.

3

Přidáme cibuli, česnek a celer a opět je necháme 2–3 min opékat.

4

Na vyšším plameni orestujeme mleté maso a ve chvíli, kdy se vypaří skoro všechna šťáva, přidáme protlak. Směs mícháme, aby se nám nepřipálila.

5

Směs na pánvi zalijeme cca 150 ml vody. Tak, aby se nám utvořila ani ne hustá, ale ani ne moc řídká omáčka. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Poté pánev přikryjeme pokličkou a necháme ji alespoň 30–40min probublávat a případně budeme dolévat vodu.

6

Servírujeme s oblíbenými těstovinami a nastrouhaným sýrem Grana padano.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehká kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a bylinkami

Zapečený skládaný chleba s máslem z medvědího česneku a mozzarelou

Pečený pstruh s tymiánem

Červené kedlubnové zelí

Šípkový sirup

Těstoviny Penne s brokolicí, smetanou a parmazánem

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Vegmezán – Veganský parmezán

Jemné banánové sušenky se skořicí a ovesnými vločkami

Salát z pečené červené řepy a cibule

Cuketovo-rajčatová polévka s quinoou

Italské minestrone