Elegantní perníková bábovka s krémem a brusinkami
Vánoční stůl nemusí být ozdobený pouze cukrovím. Tato sváteční bábovka výborně chutná a vypadá absolutně skvostně. Sladký krém z kozího sýra skvěle doplňuje perníkovou chuť bábovky a brusinky dodávají celému dezertu šmrnc. 🙂

Ingredience
Na bábovku
- 400g polohrubé mouky
- 200ml mléka
- 200ml oleje
- 150g cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do perníku
Na krém
- 100g měkkého čerstvého kozího sýra
- 170g moučkového cukru
- 60g másla pokojové teploty
- šťávu z poloviny citrónu
- dřeň z jednoho vanilkového lusku
Na ozdobu
- mražené nebo kompotované brusinky
Postup
Krok 1
Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
Krok 2
Umíchejte hladkou směs z vajec, oleje a cukru.
Krok 3
Smíchejte mouku s práškem do perníku a spolu s mlékem postupně přimíchávejte ke směsi z vajec.
Krok 4
Těsto promíchejte a vlijte do vymazané a vysypané formy.
Krok 5
Pečte v troubě přibližně 45 minut.
Krok 6
Připravte si krém tak, že všechny ingredience k němu potřebné našlehejte elektrickým šlehačem.
Krok 7
Krém rovnoměrně rozetřete na bábovku.
Krok 8
Ozdobte bábovku brusinkami. (Kompotované brusinky nechte okapat, mražené nechte trošku povolit a obalte je lehce v práškovém cukru.)
Mohlo by vás zajímat:
bábovka brusinky snadné recepty vánoce
Zdroj: www.dagmarskitchen.se
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře