Domácí med z pampelišek

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 plně rozvitých květů pampelišek
  • 2 citrony
  • 1 pomeranč
  • 2 kg cukru krupice
  • 2 litry vody

Postup

1

Květy lehce opláchneme ve vodě, dáme do hrnce, nalijeme na ně vodu, přidáme nakrájené (i s dobře omytou kůrou) citrony a pomeranč a vaříme cca 20 minut. Poté vypneme a necháme louhovat 24 hodin.

2

Druhý den je přecedíme přes plátno nebo husté sítko, rukou vymačkáme, přidáme cukr a dáme vařit. Vaříme odkryté cca 2 hodiny. Při vaření promícháváme a hlídáme, protože med hodně pění, tak aby Vám “neutekl” 

3

Po uvaření nalijeme do sklenic. Poté sklenice obrátíme dnem vzhůru, aby se víčko zatáhlo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kaše z červené čočky

Výživný nápoj z chia semínek

Bezlepkové langoše

Čokoládový dort

Bylinkový kuskusový salát s okurkou

Rychlá a oblíbená „Bounty“ roláda bez pečení

Kornoutky s malinovým krémem

Veganský pastýřčin koláč

Papriková kolečka plněná krémovým sýrem, vejci a šunkou

Nevařená ovesná kaše – skvělá čokoládová svačina

Zeleninová směs s dýní hokaido

Obrácený cibulovo-bylinkový koláč