Dýni hokaido omyjeme a vydlabeme lžící měkký střed.
Nakrájíme jí na půlměsíčky a necháme je chvilku povařit v páře (stačí tak 10 minut, jen aby změkla slupka a dužnina zůstala pevná).
Hrášek také pár minut povaříme (max. 5).
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky.
Povařenou dýni nakrájíme na kostky. Hrst si odložíme stranou, zbytek smícháme s hráškem, cibulí a celerem.
A vrhneme se na přípravu tofunézy. Do mixéru dáme rozdrobené tofu, olej, hořčici, citronovou šťávu, okurku, worčestr, sůl, pepř a tu dříve odloženou hrst povařené dýně. Vše mixujeme tak dlouho, až nám vznikne jemná tofunéza.
Smícháme zeleninu s tofunézou a máme hotovo.