Dýňovo-hráškový salát s tofunézou

Nedávno jsem sem přidávala recept na podzimní karbanátky. Dnes byly k obědu s tímhle podzimním salátem. Taková variace na bramborový salát ve zdravější verzi.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 350 g mraženého hrášku
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • půlka bílého tofu (cca 100 g)
  • šťáva z půlky citronu
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička worčestrové omáčky
  • 1 nakládaná okurka
  • sůl, pepř

Postup

1

Dýni hokaido omyjeme a vydlabeme lžící měkký střed.
Nakrájíme jí na půlměsíčky a necháme je chvilku povařit v páře (stačí tak 10 minut, jen aby změkla slupka a dužnina zůstala pevná).
Hrášek také pár minut povaříme (max. 5).
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky.

2

Povařenou dýni nakrájíme na kostky. Hrst si odložíme stranou, zbytek smícháme s hráškem, cibulí a celerem.

3

A vrhneme se na přípravu tofunézy. Do mixéru dáme rozdrobené tofu, olej, hořčici, citronovou šťávu, okurku, worčestr, sůl, pepř a tu dříve odloženou hrst povařené dýně. Vše mixujeme tak dlouho, až nám vznikne jemná tofunéza.

4

Smícháme zeleninu s tofunézou a máme hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Thajské zelené kuřecí kari

Krémové těstoviny s ricottovou omáčkou a česnekem

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany

Rychlé těstoviny s rajčaty, mletým masem a sýrem

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Marocké mleté maso s kuskusem

Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky

Bramborovo-tvarohové placičky

Celozrnné těstoviny s brokolicí a česnekem

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Houbovo-krémové penne