Krůtí stehna na jalovci a bylinkách

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 krůtí stehna
  • 100g slaniny
  • 2 cibule
  • 1PL jalovčinek
  • čerstvý tymián a rozmarýn
  • 3 bobkové listy
  • čerstvě drcený pepř
  • kousek másla
  • hladká mouka
  • sůl

Postup

1

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme je v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a a pár kuličkami jalovce. Zbytek jalovce nadrtíme najemno v hmoždíři. Stehna osolíme, opepříme, vetřeme do nich podrcený jalovec a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku ke směsi včetně možného opadaného koření a ze všech stran je opečeme. Podlijeme asi deckou vody, přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 20 minut. Občas obrátíme.

2

Pak vložíme ještě přiklopený pekáč do trouby vyhřáté na 220C a pečeme půl hodiny. Podle potřeby podléváme nepatrně vodou. Pak odklopíme ( pokud je již maso měkké ) a dopečeme dozlatova. Stehna vyjmeme, výpek zaprášíme asi lžící mouky, důkladně promícháme a ještě provaříme. Podáváme se šťouchanými brambory, kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké rohlíky plněné makovou náplní

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Video: Extra nadýchaná a vláčná vaječná omeleta

Domácí chilli omáčka sambal

Banánové muffiny s kefírem, mandlemi a bez přidaného cukru

Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou

Vynikající krtkův dort na plech

Mandlový dezert s amarettem a olivovým olejem

Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Dušený hovězí krk s kroupami a žampióny

Makový nepravý schwarzwalder bez múky

Losos s chřestem