Velikonoční zajíček

Výborný piškotový zajíček - zejména s ovocema šlehačkou potěší naše bříška.

Velikonoční zajíček

Ingredience na 3 porce

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 80 g cukru moučka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 2 lžíce horké vody
  • Na vymazání formy: máslo, hrubá mouka

Na dozdobení:

  • cukr, mašlička, hřebíček

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky a prosátý cukr šlehejte do pěny, postupně zašlehejte olej, vodu a nakonec už jen zlehka mouku s práškem do pečiva.

Velikonoční zajíček
2

Nakonec opatrně už jen ručně zapracujte sníh. Formu dobře vymažte (třeba máslem) a vysypte (hrubou moukou či kokosem). Těsto nandejte tak, aby byla celá spodní forma po povrch zakrytá jako na obrázku.

Velikonoční zajíček
3

Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 25–30 minut (záleží na troubě a vašich zkušenostech). Po vyjmutí by mělo být těsto propečené a mělo by jít snadno vyklopit. Použít můžete i zkoušku špejlí.

Velikonoční zajíček
4

Vyklopeného zajíčka případně dotvarujte, aby neměl ostré hrany, které vzniknou na spoji obou forem a aby dobře stál. Pocukrujte, ozdobte mašličkou a do očka vpíchněte hřebíček. Hezké Velikonoce všem!

Velikonoční zajíček
5
Velikonoční zajíček

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře