Velikonoční zajíček
Výborný piškotový zajíček - zejména s ovocema šlehačkou potěší naše bříška.

Ingredience na 3 porce
Těsto:
- 2 vejce
- 1 dcl oleje
- 80 g cukru moučka
- 100 g polohrubé mouky
- 1 čl prášku do pečiva
- 2 lžíce horké vody
- Na vymazání formy: máslo, hrubá mouka
Na dozdobení:
- cukr, mašlička, hřebíček
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky a prosátý cukr šlehejte do pěny, postupně zašlehejte olej, vodu a nakonec už jen zlehka mouku s práškem do pečiva.

Nakonec opatrně už jen ručně zapracujte sníh. Formu dobře vymažte (třeba máslem) a vysypte (hrubou moukou či kokosem). Těsto nandejte tak, aby byla celá spodní forma po povrch zakrytá jako na obrázku.

Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 25–30 minut (záleží na troubě a vašich zkušenostech). Po vyjmutí by mělo být těsto propečené a mělo by jít snadno vyklopit. Použít můžete i zkoušku špejlí.

Vyklopeného zajíčka případně dotvarujte, aby neměl ostré hrany, které vzniknou na spoji obou forem a aby dobře stál. Pocukrujte, ozdobte mašličkou a do očka vpíchněte hřebíček. Hezké Velikonoce všem!


Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře