Velikonoční zajíček

Výborný piškotový zajíček - zejména s ovocema šlehačkou potěší naše bříška.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 80 g cukru moučka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 2 lžíce horké vody
  • Na vymazání formy: máslo, hrubá mouka

Na dozdobení:

  • cukr, mašlička, hřebíček

Postup

1

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky a prosátý cukr šlehejte do pěny, postupně zašlehejte olej, vodu a nakonec už jen zlehka mouku s práškem do pečiva.

2

Nakonec opatrně už jen ručně zapracujte sníh. Formu dobře vymažte (třeba máslem) a vysypte (hrubou moukou či kokosem). Těsto nandejte tak, aby byla celá spodní forma po povrch zakrytá jako na obrázku.

3

Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 25–30 minut (záleží na troubě a vašich zkušenostech). Po vyjmutí by mělo být těsto propečené a mělo by jít snadno vyklopit. Použít můžete i zkoušku špejlí.

4

Vyklopeného zajíčka případně dotvarujte, aby neměl ostré hrany, které vzniknou na spoji obou forem a aby dobře stál. Pocukrujte, ozdobte mašličkou a do očka vpíchněte hřebíček. Hezké Velikonoce všem!

5
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé domácí mandlové mléko :-)

Hruškový makovec

Video: Flambovaná Aljaška aneb čokoládové brownie, lahodná domácí zmrzlina a sněhová pusinka v jednom

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Mrkvový raw dort

Proteínové muffinky

Chřestový koláč

Kakaové sušenky

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod

Pečené brambory plněné směsí sýru, česneku a cibulky s vejcem navrchu