Domácí slané rohlíky plněné šunkou, sýrem a česnekem

Originální předkrm či pohoštění pro hosty nejen k pivu :). Domácí rohlíky jsou u nás vždy velkým hitem a když jsem je ještě naplnila, rozpoutala se tu o ně nefalšovaná bitva. Vyzkoušejte je též a uvidíte, že budete nadšeni.
  • Doba přípravy: 2 h

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1 a půl sáčku sušeného droždí
  • 450 ml vlažného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 400 g chlebové pšeničné mouky

Vaření

  • 2 litry vody
  • 1 lžíce cukru
  • 5-6 lžic jedlé sody

Náplň (je čistě jen na vás, co si vyberete, zde je několik kombinací)

  • Rajčatová omáčka, tavený sýr, šunka
  • kuřecí nebo vepřové maso, sýr
  • brokolice, česnek, olej
  • smetanový sýr, džem

Zdobení

  • 1 vejce
  • sezamová semínka
  • strouhaný sýr
  • sůl

Postup

1

Rozpusťte droždí ve vlažné mléce společně s medem. Nechte chvíli odpočinout, aby se droždí aktivovalo. V misce promíchejte mouku, sůl, olej a kvasnice. Ze surovin uhněťte hladké těsto a nechte 30 minut kynout zakryté čistou utěrkou.

2

Mezitím si připravte náplně. Tady můžete dát cokoli, co vám chutná nebo využít inspirace z ingrediencí. Těsto rozdělte do koulí o velikosti menších broskví, vyválejte do tlustší placky a dávkujte náplně.

3

Bochánky dobře utěsněte, obraťte a skládejte na plech. Mezitím přiveďte vodu s jedlou sodou a cukrem. Každý rohlík vložte do vroucí vody přibližně na 30 sekund a poté vraťte na plech. Poté všechny potřete rozšlehaným vejcem, lehce na několika místech nařízněte a posypejte zvoleným zdobením.

4

Bochánky pečte v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20 minut nebo dozlatova. Nechte vychladnout a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Dýňová polévka

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Provensálské ratatouille

Domácí pohankové nudle bez válení

Cuketová topinková směs

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Mexická quinoa z jedné pánve

Cuketa zapékaná s kuřetem, česnekem a sýrem

Krémová patizonová polévka

Zeleninový hrnec

Pečená kuřecí roláda s korpusem z vaječného těsta