Těsto
Vaření
Náplň (je čistě jen na vás, co si vyberete, zde je několik kombinací)
Zdobení
Rozpusťte droždí ve vlažné mléce společně s medem. Nechte chvíli odpočinout, aby se droždí aktivovalo. V misce promíchejte mouku, sůl, olej a kvasnice. Ze surovin uhněťte hladké těsto a nechte 30 minut kynout zakryté čistou utěrkou.
Mezitím si připravte náplně. Tady můžete dát cokoli, co vám chutná nebo využít inspirace z ingrediencí. Těsto rozdělte do koulí o velikosti menších broskví, vyválejte do tlustší placky a dávkujte náplně.
Bochánky dobře utěsněte, obraťte a skládejte na plech. Mezitím přiveďte vodu s jedlou sodou a cukrem. Každý rohlík vložte do vroucí vody přibližně na 30 sekund a poté vraťte na plech. Poté všechny potřete rozšlehaným vejcem, lehce na několika místech nařízněte a posypejte zvoleným zdobením.
Bochánky pečte v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20 minut nebo dozlatova. Nechte vychladnout a podávejte.