Domácí slané rohlíky plněné šunkou, sýrem a česnekem
Originální předkrm či pohoštění pro hosty nejen k pivu :). Domácí rohlíky jsou u nás vždy velkým hitem a když jsem je ještě naplnila, rozpoutala se tu o ně nefalšovaná bitva. Vyzkoušejte je též a uvidíte, že budete nadšeni.
- Doba přípravy: 2 h

Ingredience
Těsto
- 1 a půl sáčku sušeného droždí
- 450 ml vlažného mléka
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 400 g chlebové pšeničné mouky
Vaření
- 2 litry vody
- 1 lžíce cukru
- 5-6 lžic jedlé sody
Náplň (je čistě jen na vás, co si vyberete, zde je několik kombinací)
- Rajčatová omáčka, tavený sýr, šunka
- kuřecí nebo vepřové maso, sýr
- brokolice, česnek, olej
- smetanový sýr, džem
Zdobení
- 1 vejce
- sezamová semínka
- strouhaný sýr
- sůl
Postup
Krok 1
Rozpusťte droždí ve vlažné mléce společně s medem. Nechte chvíli odpočinout, aby se droždí aktivovalo. V misce promíchejte mouku, sůl, olej a kvasnice. Ze surovin uhněťte hladké těsto a nechte 30 minut kynout zakryté čistou utěrkou.
Krok 2
Mezitím si připravte náplně. Tady můžete dát cokoli, co vám chutná nebo využít inspirace z ingrediencí. Těsto rozdělte do koulí o velikosti menších broskví, vyválejte do tlustší placky a dávkujte náplně.
Krok 3
Bochánky dobře utěsněte, obraťte a skládejte na plech. Mezitím přiveďte vodu s jedlou sodou a cukrem. Každý rohlík vložte do vroucí vody přibližně na 30 sekund a poté vraťte na plech. Poté všechny potřete rozšlehaným vejcem, lehce na několika místech nařízněte a posypejte zvoleným zdobením.
Krok 4
Bochánky pečte v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20 minut nebo dozlatova. Nechte vychladnout a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
česnek maso pečení pečivo slané recepty šunka sýr Vepřové
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře