fbpx

Vločkové lívanečky

Snídaně je základ! A i když dávám přednost spíše vaflím, jednou za čas je vyměníme za lívanečky. Tyto jsou velice jednoduché a určitě notoricky známé.

Vločkové lívanečky

Ingredience na 6 porcí

  • 1 vejce
  • 1 banán
  • 80g ovesných vloček
  • 50 ml mléka (dle hustoty přidejte popř. více)
  • ghí (máslo/olej)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Vejce, vločky, banán i mléko vložíme do mixéru a vše dohladka rozmixujeme. Použít můžete i tyčový mixér.

2

Smažíme při mírné teplotě na pánvičce na trošce ghí, dávám většinou jen na první várku, další pak už dělám nasucho.

3

Lívanečky otáčíme, až když se nahoře dělají takové pukance, bubliny.

4

Podáváme s dochucením dle preferencí. Dnes jsme měli kiwi+borůvky+datlový sirup. Výborné je také mandle+bílý jogurt+javorový sirup nebo jahody a zakysaná smetana.

Poznámka

Určitě vyzkoušejte i s rostlinným mlékem :-)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře