fbpx

Sladká kaše ze zbytkové rýže

Také se vám občas stane, že uvaříte více rýže, než se nakonec sní? Tak to mám pro vás jeden typ - ze zbytku rýže si můžete udělat parádní snídani!

Sladká kaše ze zbytkové rýže

Ingredience na 1 porce

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Zbytek rýže dáme do menšího hrnce a zalijeme rostlinným mlékem, aby byla rýže ponořená (množství "mléka" se odvíjí od množství rýže). Vaříme asi 5 minut, než se začne rýže rozpadat, pokud se nerozpadá (záleží na druhu rýže), pomůžeme jí tyčovým mixérem - párkrát zlehka promixujeme.

2

Odstavíme z plamene a přidáme jeden zralý rozmačkaný banán, čtvereček (nebo více) hořké čokolády a kakao, dobře rozmícháme. V případě potřeby můžeme ještě dosladit sirupem nebo třtinovým cukrem, ale banán většinou kaši osladí dostatečně.

Sladká kaše ze zbytkové rýže
3

Kaši dozdobíme libovolným ovocem, můžeme přidat také trochu arašídového másla (zde pocákáno arašídovým máslem s čokoládou od Šufánek)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře