Sladká kaše ze zbytkové rýže
Také se vám občas stane, že uvaříte více rýže, než se nakonec sní? Tak to mám pro vás jeden typ - ze zbytku rýže si můžete udělat parádní snídani!

Ingredience na 1 porce
- zbytek rýže (alespoň hrnek)
- 150-200 ml rostlinného mléka (vyzkoušejte domácí mandlové, extra sladké mandlové, kokosové nebo lískooříškové)
- zralý banán
- čtvereček hořké čokolády
- lžička nepraženého kakaa
- ovoce na ozdobu
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Zbytek rýže dáme do menšího hrnce a zalijeme rostlinným mlékem, aby byla rýže ponořená (množství "mléka" se odvíjí od množství rýže). Vaříme asi 5 minut, než se začne rýže rozpadat, pokud se nerozpadá (záleží na druhu rýže), pomůžeme jí tyčovým mixérem - párkrát zlehka promixujeme.
Odstavíme z plamene a přidáme jeden zralý rozmačkaný banán, čtvereček (nebo více) hořké čokolády a kakao, dobře rozmícháme. V případě potřeby můžeme ještě dosladit sirupem nebo třtinovým cukrem, ale banán většinou kaši osladí dostatečně.

Kaši dozdobíme libovolným ovocem, můžeme přidat také trochu arašídového másla (zde pocákáno arašídovým máslem s čokoládou od Šufánek)
Mohlo by vás zajímat: