Sladká kaše ze zbytkové rýže

Také se vám občas stane, že uvaříte více rýže, než se nakonec sní? Tak to mám pro vás jeden typ - ze zbytku rýže si můžete udělat parádní snídani!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Postup

1

Zbytek rýže dáme do menšího hrnce a zalijeme rostlinným mlékem, aby byla rýže ponořená (množství "mléka" se odvíjí od množství rýže). Vaříme asi 5 minut, než se začne rýže rozpadat, pokud se nerozpadá (záleží na druhu rýže), pomůžeme jí tyčovým mixérem - párkrát zlehka promixujeme.

2

Odstavíme z plamene a přidáme jeden zralý rozmačkaný banán, čtvereček (nebo více) hořké čokolády a kakao, dobře rozmícháme. V případě potřeby můžeme ještě dosladit sirupem nebo třtinovým cukrem, ale banán většinou kaši osladí dostatečně.

3

Kaši dozdobíme libovolným ovocem, můžeme přidat také trochu arašídového másla (zde pocákáno arašídovým máslem s čokoládou od Šufánek)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božský ořechový dort se 3 druhy krému a pudinkovou šlehačkou

Jednoduchý ovocný koláč

Zapékané žampiony plněné ricottou, česnekem a eidamem

Muffiny

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Dušičky – Kosti svatých

Jahodovo-medové máslo

Slunečnicové mini kuličky

Levandulový cukr

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem

Lehký čokoládovo jahodový dort

Tvarohový cheesecake do mističky