Voňavá polévka z červené čočky

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g loupané červené čočky
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 ČL římského kmínu
  • 1 ČL garam masaly
  • 1 ČL sušené zeleniny (např. Gemusebruhe od Alnatury)
  • mleté chilli na dochucení
  • sůl

Postup

1

V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín a garam masalu a chvilku orestujeme, až se rozvoní.

2

Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přihodíme ke koření a orestujeme. Mrkev a česnek očistíme a přidáme do hrnce.

3

Do hrnce nasypeme čočku a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme sušenou zeleninu a vaříme asi 25 minut.

4

Když je mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a servírujeme s pečivem nebo pečenými krutónky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Skořicoví šneci

Jahodový pohár s bazalkovým cukrem a domácím piškotem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance

Kokosové koule

Kakaová roláda se smetanovým mascarpone

Rychlé máslovo-vanilkové sušenky ke kávě

Medová kuřecí křidélka s rýžovými nudlemi

Vaječná omeleta s žampiony a zeleninou

Domácí pomerančové müsli s čokoládou a mandlemi

Výpečky z vepřového masa

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda