Voňavá polévka z červené čočky

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g loupané červené čočky
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 ČL římského kmínu
  • 1 ČL garam masaly
  • 1 ČL sušené zeleniny (např. Gemusebruhe od Alnatury)
  • mleté chilli na dochucení
  • sůl

Postup

1

V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín a garam masalu a chvilku orestujeme, až se rozvoní.

2

Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přihodíme ke koření a orestujeme. Mrkev a česnek očistíme a přidáme do hrnce.

3

Do hrnce nasypeme čočku a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme sušenou zeleninu a vaříme asi 25 minut.

4

Když je mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a servírujeme s pečivem nebo pečenými krutónky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Brokolicové placičky s cheddarem

Zeleninový salátek s kuřecími nudličkami

Fitness ovesné cookies z banánů, jablek a skořice

Linecké s marmeládou aneb slepované

Borůvkové muffiny s ořechovou drobenkou

Pomerančová limonáda s muškátovým oříškem

Domácí ovesné mléko

Nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy do 30 minut

Caesar salát s kuřecím masem

Cizrnová polévka

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou