fbpx

Hrnková šlehačková bublanina s ovocem za 40 minut

Recept na šlehačkovou bublaninu, kterou připravíte bez vážení. Stačí vám jen hrníčky. Je velmi jemná a vláčná díky tuku ze smetany, takže se přímo rozplývá na jazyku. :)

Šlehačková bublanina s ovocem

Ingredience na 10 porcí

  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • tuk a hrubá mouka na plech
  • 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce
  • moučkový cukr na poprášení

Postup

Celkový čas přípravy: 40 min

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Kdo chce, může část ovoce přidat přímo do těsta.

3

Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova, trvá to asi 30 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Mohlo by vás zajímat:
ovoce šlehačka Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře