Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Hmm, už to tady zavání podzimem :-) Na farmářských trzích jsem koupila dýni a čerstvé gnocchi (prosím, nepleťte si je s těmi vakuovanými, co vydrží snad rok), takže co se bude u nás vařit na oběd, to byla jasná volba...

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balení gnocchi (330g)
  • 1/2 menší hokaido dýně
  • 3 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 1-2 hrsti strouhaného sýru grana padano (nebo parmezánu)
  • olivový olej
  • ghí
  • sůl
  • rozmarýn
  • tymián

Postup

1

Rozpálíme si troubu a na 20 minut do ní dáme péct na plechu dýni, kterou si nakrájíme na měsíčky (bez jader a slupku můžeme u dýně hokaido ponechat) - pokapeme trochou olivového oleje, posypeme rozmarýnem a tymiánem.

2

Jakmile ji vytáhneme z trouby, překrájíme jí na menší kousky.

3

Na pánev dáme 2 lžíce ghí, přihodíme noky (gnocchi) a necháme chvíli restovat.

4

Poté přihodíme nakrájenou dýni, špenát, sůl a bylinky (čerstvé nebo sušené) a necháme spolu pár minut restovat.

5

Nakonec vypneme plamen a přihodíme sýr na pár sekund, vše promícháme a můžeme servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské ovesné koláčky s džemem

Domácí rýmovníkový sirup

Křupavá kuřecí stehýnka s krémovou rýží a tymiánem z jednoho hrnce

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Jahodové tiramisu

Cibulový koláč

Zdravý koktejl z kaki a kokosového mléka s kardamomem

Palačinkový dort s čokoládovým krémem a jahodami.

Smetanové nanuky s vanilkou a meruňkami

Cottago vaječné muffiny se spenatem

Divoká králičí svíčková

Rebarborovo – mrkvová směs