fbpx

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Hmm, už to tady zavání podzimem :-) Na farmářských trzích jsem koupila dýni a čerstvé gnocchi (prosím, nepleťte si je s těmi vakuovanými, co vydrží snad rok), takže co se bude u nás vařit na oběd, to byla jasná volba...

21441236_10213733866010118_533204249_o

Ingredience na 3 porce

  • 1 balení gnocchi (330g)
  • 1/2 menší hokaido dýně
  • 3 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 1-2 hrsti strouhaného sýru grana padano (nebo parmezánu)
  • olivový olej
  • ghí
  • sůl
  • rozmarýn
  • tymián

Postup

Celkový čas přípravy: 20 min

1

Rozpálíme si troubu a na 20 minut do ní dáme péct na plechu dýni, kterou si nakrájíme na měsíčky (bez jader a slupku můžeme u dýně hokaido ponechat) - pokapeme trochou olivového oleje, posypeme rozmarýnem a tymiánem.

2

Jakmile ji vytáhneme z trouby, překrájíme jí na menší kousky.

3

Na pánev dáme 2 lžíce ghí, přihodíme noky (gnocchi) a necháme chvíli restovat.

4

Poté přihodíme nakrájenou dýni, špenát, sůl a bylinky (čerstvé nebo sušené) a necháme spolu pár minut restovat.

5

Nakonec vypneme plamen a přihodíme sýr na pár sekund, vše promícháme a můžeme servírovat.

Mohlo by vás zajímat:
bylinky dýně Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře