Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Toto lahodné kuře využívá klasického spojení žampiónů a smetany, chuť je zde ale zvýrazněna a doplněna hořčicí.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/4 hrnku mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 hrnky pokrájených žampionů
  • 1 hrnek červené cibule, pokrájených na kolečka
  • 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce kremžské hrubozrné hořčice
  • 2 lžice dijonské horčice
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 2 lžíce posekané petřzelky
  • 1/4 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/4 hrnku smetany
  • 2 lžíce másla

Postup

1

V míse smíchejte mouku, sůl a pepř. V takto ochucené mouce obalte kuřecí prsa a přebytečnou mouku oklepejte.

2

Ve velké pánvi nahřejte olej a z obou stran osmahněte kuřecí prsa, cca 3 minuty z každé strany. Poté kuře odložte stranou.

3

Do pánve vhoďte žampióny a opékejte 3 minuty, poté přidejte cibuli a rozmarýn. Opékejte další tři minuty.

4

Vmíchejte hořčice, víno, smetanu, vývar a petržel. Promíchejte. Vložte zpět kuře a nechte pod pokličkou dusit, dokud nebude uvařené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Koláče nebe v hubě

Jahodovo-ananasové mojito hotové do 15 minut

Cheesecake s brusnicovým coulis

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Jednoduché buchtičky s vanilkovým krémem

Paleo bublanina

Patizonové karí s cizrnou

Melounový drink

Čokoládový dort s ganache krémem

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

Netradiční bramborový salát s cizrnou, mandlemi a rozinkami