Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Turecká kuchyně je u nás známá především pro kebab, ale je škoda ji nepoznat i jinak. Jako třeba právě v těchto pečených jogurtových bramborách, které budete mít hotové za chvíli a není to navíc nic těžkého. Pochutnáte si na nich jako na příloze k masu nebo jen tak. 🙂

uvodni_brambory

Ingredience na 4 porce

  • 4-5 velkých brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce krémového jogurtu (Řecký jogurt)
  • 1 lžíčka soli
  • 1/4 lžičky feferonek
  • 1/2 lžičky máty
  • 1/2 lžičky tymiánu nebo koření Zaatar

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Důkladně smíchejte všechny ingredience na marinádu. Koření dávkujte dle vaší chuti, ale marináda by měla být lehce slanější.

e6001d45fb36e3c977c650a0090bd150_view_l
3

Oškrábejte brambory a nakrájejte je jako jablka na ne příliš tlusté kousky.

4

Brambory dobře promíchejte s marinádou a rovnoměrně je rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

17c9a568f2ecee0f05d8ab2733eacb30_view_l
5

Pečte dozlatova (cca 30 minut).

Mohlo by vás zajímat: brambory, brambory v troubě, jednoduchý recept, jogurt, pečené brambory, příloha, slané brambory, snadný recept, turecké brambory, turecký recept, Přílohy, Pro začátečníky, Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

Jana Salačová

Jana Salačová 28. 9. 2017

Chutnalo mi

Odpovědět

pro přidání komentáře