Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Turecká kuchyně je u nás známá především pro kebab, ale je škoda ji nepoznat i jinak. Jako třeba právě v těchto pečených jogurtových bramborách, které budete mít hotové za chvíli a není to navíc nic těžkého. Pochutnáte si na nich jako na příloze k masu nebo jen tak. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4-5 velkých brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce krémového jogurtu (Řecký jogurt)
  • 1 lžíčka soli
  • 1/4 lžičky feferonek
  • 1/2 lžičky máty
  • 1/2 lžičky tymiánu nebo koření Zaatar

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Důkladně smíchejte všechny ingredience na marinádu. Koření dávkujte dle vaší chuti, ale marináda by měla být lehce slanější.

3

Oškrábejte brambory a nakrájejte je jako jablka na ne příliš tlusté kousky.

4

Brambory dobře promíchejte s marinádou a rovnoměrně je rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

5

Pečte dozlatova (cca 30 minut).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Rolka z prosciutta a ricotty

Zdravá jablečná omáčka s vanilkou a skořicí

Kočkopes – kroupy s čočkou

Piškotoví brum(l)íci

Rajčatová polévka s červenou paprikou

Recept na zdravý kiwi dort ve tvaru želvy – pouze z ovoce

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Kořeněný lilek po čínsku

Zapečená cuketa s rajčatovou omáčkou marinara

Hmyzáci