Trhanec:
Na ozdobu:
Veškeré přísady na trhanec (kromě másla a švestek) vhodíme do mixéru a rozmixujeme na řídké těsto. Na pánvi rozehřejeme máslo, švestky nakrájíme na menší kousky, zamícháme do těsta a těsto přelijeme na pánev. Počkáme, až se spodní část opeče, obracečkou "rozřežeme" na několik částí, které se snažíme otočit, aby se placka upekla i z druhé strany.
Pokud se už při otáčení potrhá, nevadí, zamíchejte tak, aby se kousky propekly z obou stran. Pokud se nepotrhá, po upečení vidličkou natrhejte ještě na pánvi na menší kousky.
Upečený trhanec přendejte na talíř, posypte mákem a nahrubo krájenými mandlemi a ozdobte kopečkem zakysané smetany a švestkou. Trhanec je dostatečně sladký, takže netřeba doslazovat. Dobrou chuť.