fbpx

Trhanec se sušenými švestkami a mákem

Je to báječná snídaně plná živin. A hotová doslova za pár minut...

Trhanec se sušenými švestkami a mákem

Ingredience na 1 porce

Trhanec:

  • 40 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 2 PL sladidla dle chuti (med, javorový sirup, …)
  • 5 sušených švestek
  • lžíce másla

Na ozdobu:

  • mák
  • loupané mandle
  • zakysaná smetana
  • sušená švestka

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Veškeré přísady na trhanec (kromě másla a švestek) vhodíme do mixéru a rozmixujeme na řídké těsto. Na pánvi rozehřejeme máslo, švestky nakrájíme na menší kousky, zamícháme do těsta a těsto přelijeme na pánev. Počkáme, až se spodní část opeče, obracečkou "rozřežeme" na několik částí, které se snažíme otočit, aby se placka upekla i z druhé strany.

Trhanec se sušenými švestkami a mákem
2

Pokud se už při otáčení potrhá, nevadí, zamíchejte tak, aby se kousky propekly z obou stran. Pokud se nepotrhá, po upečení vidličkou natrhejte ještě na pánvi na menší kousky.

Trhanec se sušenými švestkami a mákem
3

Upečený trhanec přendejte na talíř, posypte mákem a nahrubo krájenými mandlemi a ozdobte kopečkem zakysané smetany a švestkou. Trhanec je dostatečně sladký, takže netřeba doslazovat. Dobrou chuť.

Trhanec se sušenými švestkami a mákem

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře