Trhanec se sušenými švestkami a mákem

Je to báječná snídaně plná živin. A hotová doslova za pár minut...

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Trhanec:

  • 40 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 2 PL sladidla dle chuti (med, javorový sirup, …)
  • 5 sušených švestek
  • lžíce másla

Na ozdobu:

  • mák
  • loupané mandle
  • zakysaná smetana
  • sušená švestka

Postup

1

Veškeré přísady na trhanec (kromě másla a švestek) vhodíme do mixéru a rozmixujeme na řídké těsto. Na pánvi rozehřejeme máslo, švestky nakrájíme na menší kousky, zamícháme do těsta a těsto přelijeme na pánev. Počkáme, až se spodní část opeče, obracečkou "rozřežeme" na několik částí, které se snažíme otočit, aby se placka upekla i z druhé strany.

2

Pokud se už při otáčení potrhá, nevadí, zamíchejte tak, aby se kousky propekly z obou stran. Pokud se nepotrhá, po upečení vidličkou natrhejte ještě na pánvi na menší kousky.

3

Upečený trhanec přendejte na talíř, posypte mákem a nahrubo krájenými mandlemi a ozdobte kopečkem zakysané smetany a švestkou. Trhanec je dostatečně sladký, takže netřeba doslazovat. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbový bulgur se seitanem

Pesto z mrkvové natě

Ostružinovo-švestkový koláč galetka (galette)

Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu

Quinoa kaše s kokosovým mlékem

Šopský salát

Avokádový hummus

Plantainové lívance

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami

Pikantní sýrovo-jáhlové muffiny

Květák s houbami a zakysankou

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu