Sladký chléb s ovocem, ořechy a lněnými semínky

Netradiční sladký chléb, který připravíte rychle a bez kynutí. 🙂 Uvnitř střídky na vás čeká překvapení v podobě sušeného ovoce a ořechů, velkou výhodou je také to, že chléb je bezlepkový, bez laktózy a jakéhokoli přidaného cukru. Taktéž splňuje požadavky pro paleo stravování.
  • Doba přípravy: 1 h

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 2 velká vejce
  • 50 g kokosového oleje
  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 1 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 2 hrnky nahrubo nasekaných ořechů ( např. mandlí, pekanových, pistácií, vlašských nebo lískových)
  • 2 hrnky nahrubo nasekaného sušeného ovoce (meruňky, fíky, brusinky, datle, ananas, borůvky)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu lehce vymažte olejem a jestli chcete, vyložte pečícím papírem.

2

Banány oloupejte a rozmačkejte, přidejte vejce a kokosový olej.

3

Přisypte mouku, kypřící prášek a sůl. Poté vmíchejte ovoce, ořechy a semínka.

4

Vše promíchejte v jednolité těsto a to vložte do připravené formy.

5

Pečte přibližně 40 minut nebo dozlatova. Tento chléb při pečení nijak nenakyne, tudíž bude celkově nižší.

6

Přede krájením nechte chléb úplně vychladnout.

7

Můžete do chleba přidat jaké ovoce chcete, ale pouze sušené, s čerstvým tento recept nebude fungovat.

8

Ideální je ořechy přidat nijak neupravované i nesolené.

9

Místo lněných semínek můžete přidat jiná, například chia, slunečnicová, sezamová atd.

10

Pro dobré uležení chleba a prolnutí chutí je dobré chléb po vychladnutí zabalit do potravinové folie a dát přes noc do lednice.

11

Chléb chutná skvěle též z toastovače, dávejte však pozor, pálí se poměrně rychle. 🙂

12

Chléb můžete též zamrazit a uložit na později.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Marocké mleté maso s kuskusem

Cizrna s mletým hovězím masem

Polévka z mungo fazolek, mrkve a batátu

Malinovo-mandlový cheesecake

Panna cotta

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Millefeuille s rumem

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Losos s pomerančovo-medovou omáčkou a černým sezamem

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou