Smetanová hlívová omáčka

Tento recept u nás doma milujeme nejen proto, že je hlíva velmi zdravá, ale smetanové omáčky u nás prostě vedou. Doporučuji používat čerstvě mletý pepř pro intenzivnější chuť a vůni =)

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200-300g hlívy ústřičné
  • 1 kelímek 12% smetany na vaření
  • 1 malá cibule
  • pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • brambory
  • máslo

Postup

1

Na másle necháme zpěnit cibulku a poté k ní přidáme na nudličky či kostičky nakrájenou a omytou hlívu.

2

Po cca 5-10min restování přidáme na pánev cca 1dcl vody a necháme hlívu podusit, dokud se voda neodpaří. Tento krok bude trvat cca 10-15min. Pokud se vám po ochutnání bude zdát hlíva ještě trochu tuhá, přidejte opět trochu vody a nechte opět podusit, dokud se voda z 90% nevypaří.

3

Poté na pánvi hlívu osolíme, opepříme a okořeníme ji čerstvě drceným kmínem. Promícháme a přilejeme celý kelímek 12% smetany, promícháme a necháme minutku jemně probublat.

4

Oškrabané brambory dáme vařit s kmínem a solí.

5

Poté je scedíme a lehce je pošťouháme s kouskem másla.

6

Woala, hotovo, servírujeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémová česneková polévka

Mexický těstovinový salát

Veganská celozrnná pizza

Fazolové “brownies“

Špagety s pestem a ricottou

Celozrnný toastový chléb

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Piňa colada

Video: 4 recepty na osvěžující ovocné sorbety 2 ingrediencí

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem