Třešňová bublanina

Taková letní klasika, která jde udělat i o něco zdravěji, na chuti to však nezmění nic! :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

300g mouky (dala jsem 130g pohankové a 170g jemně mleté špaldové celozrnné mouky)
100 ml mléka
100 ml oleje
3 vejce
150g kokosového cukru
1 prášek do pečiva (bio Amylon)
kůra z 1 citronu
ovoce (třešně množství dle chuti, nevážila jsem)

Postup

1

Vejce ušleháme s kokosovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (šleháme fakt do pěkné husté pěny, čím důkladněji to našleháte, tím bude bublanina nadýchanější)

2

Poté postupně přidáváme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku.

3

Vznikne nám tužší, ale přesto litá hmota, kterou dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.

4

Posypeme ovocem. Pekla jsem na 180 stupňů, ale nevím jak dlouho, možná 30-40 minut, trochu jsme na nic zapomněla, tak je přičmoudlejší :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Zdravý & snadný nepečený mrkvový dort z mixéru

Video: Cuketové lasagne s krůtím masem, ricottou a parmezánem

Mini pizza s mozzarelou, rajčaty a pestem

Salát don pepe

Žampiony portobello plněné nemasovou směsí

Video: Pečený Falafel z trouby

Zapečené lilky

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Křehký špenátový quiche s ricottou, vejci a celozrnnou krustou

Zapečené brambory se zelím

Irský semínkový chléb – bez kvásku