Třešňová bublanina

Taková letní klasika, která jde udělat i o něco zdravěji, na chuti to však nezmění nic! :-)

Třešňová bublanina

Ingredience na 10 porcí

300g mouky (dala jsem 130g pohankové a 170g jemně mleté špaldové celozrnné mouky)
100 ml mléka
100 ml oleje
3 vejce
150g kokosového cukru
1 prášek do pečiva (bio Amylon)
kůra z 1 citronu
ovoce (třešně množství dle chuti, nevážila jsem)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Vejce ušleháme s kokosovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (šleháme fakt do pěkné husté pěny, čím důkladněji to našleháte, tím bude bublanina nadýchanější)

2

Poté postupně přidáváme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku.

3

Vznikne nám tužší, ale přesto litá hmota, kterou dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.

4

Posypeme ovocem. Pekla jsem na 180 stupňů, ale nevím jak dlouho, možná 30-40 minut, trochu jsme na nic zapomněla, tak je přičmoudlejší :-)

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Pro začátečníky, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře