fbpx

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Tradiční velikonoční ptáčci z kynutého těsta zvládne úplně každý! :) Pusťte děti do kuchyně! Ptáčci jsou tradiční křesťanský motiv, který se objevoval vždy v době Vánoc a Velikonoc – symbolizuje zrození.
Za recept děkujeme paní Věrušce! :)

velikonoční ptáčci_čarujeme.cz

Ingredience na 18 porcí

500 g polohrubá mouka
1 kostka droždí
80 g cukr krupice
100 g máslo nebo Hera
3 žloutky
250 ml mléka
špetka soli
citrónová kúra

Postup

Celkový čas přípravy: 70 min

1

Z vykynutého těsta vytvoříme válečky, svážeme je do uzlů a dáme je na plech ještě 20 min kynout.

IMG_3508 (2)
2

Do jednoho konce zapíchneme mandli - jako zobáček. A rozinky - jako oči. Druhý konec nařízneme nožem jako ocásek.

IMG_3509 (2)
3

Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem.

IMG_3515
4

Posypeme nasekanými mandlemi a v předehřáté troubě pečeme 175-180°C 35min.

IMG_3510 (2)
5

Dobrou chuť!

IMG_3514

Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto vánočka Velikonoce velikonoční ptáčci Cukroví Dezerty Vegetariánské Velikonoce

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře