Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Tradiční velikonoční ptáčci z kynutého těsta zvládne úplně každý! :) Pusťte děti do kuchyně! Ptáčci jsou tradiční křesťanský motiv, který se objevoval vždy v době Vánoc a Velikonoc – symbolizuje zrození. Za recept děkujeme paní Věrušce! :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

500 g polohrubá mouka 1 kostka droždí 80 g cukr krupice 100 g máslo nebo Hera 3 žloutky 250 ml mléka špetka soli citrónová kúra

Postup

1
Z vykynutého těsta vytvoříme válečky, svážeme je do uzlů a dáme je na plech ještě 20 min kynout.
2
Do jednoho konce zapíchneme mandli - jako zobáček. A rozinky - jako oči. Druhý konec nařízneme nožem jako ocásek.
3
Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem.
4
Posypeme nasekanými mandlemi a v předehřáté troubě pečeme 175-180°C 35min.
5
Dobrou chuť!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicovo-květákové pyré

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra

Čokoládový dort

Ředkvičkové pesto

Kokosové muffiny s rozinkami

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou

Špenátové wafle s vejcem

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Domácí seitan

Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského