Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý
Tradiční velikonoční ptáčci z kynutého těsta zvládne úplně každý! :) Pusťte děti do kuchyně! Ptáčci jsou tradiční křesťanský motiv, který se objevoval vždy v době Vánoc a Velikonoc – symbolizuje zrození.
Za recept děkujeme paní Věrušce! :)

Ingredience na 18 porcí
500 g polohrubá mouka
1 kostka droždí
80 g cukr krupice
100 g máslo nebo Hera
3 žloutky
250 ml mléka
špetka soli
citrónová kúra
Postup
Celkový čas přípravy: 70 min
Z vykynutého těsta vytvoříme válečky, svážeme je do uzlů a dáme je na plech ještě 20 min kynout.

Do jednoho konce zapíchneme mandli - jako zobáček. A rozinky - jako oči. Druhý konec nařízneme nožem jako ocásek.

Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Posypeme nasekanými mandlemi a v předehřáté troubě pečeme 175-180°C 35min.

Dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto vánočka Velikonoce velikonoční ptáčci Cukroví Dezerty Vegetariánské Velikonoce
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře