Tradiční velikonoční ptáčci z kynutého těsta zvládne úplně každý! :) Pusťte děti do kuchyně! Ptáčci jsou tradiční křesťanský motiv, který se objevoval vždy v době Vánoc a Velikonoc – symbolizuje zrození.
Za recept děkujeme paní Věrušce! :)
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
500 g polohrubá mouka
1 kostka droždí
80 g cukr krupice
100 g máslo nebo Hera
3 žloutky
250 ml mléka
špetka soli
citrónová kúra
Postup
1
Z vykynutého těsta vytvoříme válečky, svážeme je do uzlů a dáme je na plech ještě 20 min kynout.
2
Do jednoho konce zapíchneme mandli - jako zobáček. A rozinky - jako oči. Druhý konec nařízneme nožem jako ocásek.
3
Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem.
4
Posypeme nasekanými mandlemi a v předehřáté troubě pečeme 175-180°C 35min.