
Nejprve si uvaříme quinoi dle návodu na obalu, tj. propláchneme a vaříme ve vroucí vodě (poměr 1: 2,5) cca 15 minut.
Poté necháme vychladnout. Mezitím si smícháme nasekané listy baby špenátu, rajčata na kostičky, mozzarelu na kostičky a nasekanou jarní cibulku. Přidáme vejce, lžíci olivového oleje a vychladlou quinoi. Zamícháme a osolíme a opepříme.
Kloboučky portobella si rozložíme na pečící papír a naplníme je směsí quinoi, špenátu, rajčat a mozzarely. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut. Pokud nám směs zbude, lze ji dát do zapékací misky a zapéci společně.
Inspirace: http://fitrecepty.info/recept/318/zampiony-plnene-quinoou-a-spenatem/