Chow mein

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g nudlí chow mein
  • 150 g kuřecího masa (nejlépe zbylého z pečeného kuřete, stehýnko – pokud nemáte, použijte ideálně čerstvý kuřecí steak)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 3 jarní cibulky
  • 2 červené kapie
  • 120 g fazolových klíčků (nebo lusků)
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl
  • lžička cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup

1

Nejprve natrhejte kuřecí maso (pokud je již upečené). Pokud ne, lehce osolte a opečte na pánvi. Poté natrhejte (popř. nakrájejte na plátky). Smíchejte polovinu množství sojovky a limetkové šťávy a promíchejte s masem.

2

Nudle uvařte podle návodu (své jsem zalila horkou vodou a nechala 5 minut "sedět"), zceďte, prolijte studenou vodou a dejte stranou.

3

Česnek, oloupaný zázvor i jarní cibulky nakrájejte na plátky. Papriky na nudličky. Ve woku rozehřejte 1 a půl lžíce oleje, dokud se z něj nezačne lehounce kouřit. Přidejte česnek, zázvor, papriku, cibulky a fazolky a nechte 2 minuty restovat.

4

Zeleninu vyjměte a dejte stranou. Rozpalte trošku oleje a orestujte marinované kuřecí. Dejte stranou.

5

Smíchejte v šálku zbývající sójovku, limetkovou šťávu a cukr. Rozehřejte zbytek oleje, orestujte nudle, během restování marinádu nalijte na nudle. Smíchejte s masem a zeleninou. Podávejte zakápnuté sezamovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rýže s hovězím masem a zeleninou

Okurková limonáda

Pečená růžičková kapusta s balsamicem a pancettou

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Hrachová kaše s mandlovým mlékem

Bezová šťáva

Voňavé pomalu dušené hovězí s hlívou a kapustičkami

Extra sladké mandlové mléko – vylepšený recept

Dýňový krém, co má říz

Super snadné slaninové krekry

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Quinoa s krevetami a špenátem