Ingredience na 3 porce

  • 200 g nudlí chow mein
  • 150 g kuřecího masa (nejlépe zbylého z pečeného kuřete, stehýnko – pokud nemáte, použijte ideálně čerstvý kuřecí steak)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 cm zázvoru 
  • 3 jarní cibulky
  • 2 červené kapie
  • 120 g fazolových klíčků (nebo lusků) 
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl
  • lžička cukru 
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nejprve natrhejte kuřecí maso (pokud je již upečené). Pokud ne, lehce osolte a opečte na pánvi. Poté natrhejte (popř. nakrájejte na plátky). Smíchejte polovinu množství sojovky a limetkové šťávy a promíchejte s masem.

2

Nudle uvařte podle návodu (své jsem zalila horkou vodou a nechala 5 minut "sedět"), zceďte, prolijte studenou vodou a dejte stranou.

3

Česnek, oloupaný zázvor i jarní cibulky nakrájejte na plátky. Papriky na nudličky. Ve woku rozehřejte 1 a půl lžíce oleje, dokud se z něj nezačne lehounce kouřit. Přidejte česnek, zázvor, papriku, cibulky a fazolky a nechte 2 minuty restovat.

4

Zeleninu vyjměte a dejte stranou. Rozpalte trošku oleje a orestujte marinované kuřecí. Dejte stranou.

5

Smíchejte v šálku zbývající sójovku, limetkovou šťávu a cukr. Rozehřejte zbytek oleje, orestujte nudle, během restování marinádu nalijte na nudle. Smíchejte s masem a zeleninou. Podávejte zakápnuté sezamovým olejem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře