Česnek naložený v octovém nálevu s bobkovým listem

Pokud se vám poštěstí velká úroda česneku, máme pro vás tip, jak si jej uchovat až do zimy, bez obavy, že vám ve sklepě zplesniví nebo vyschne. V článku se dozvíte jak na to. :)

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • stroužky česneku (cca 4 hrnky)
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 1 l vody
  • 75 g soli
  • 150 g krupicového cukru
  • 250 ml octa

Postup

1

Česnek si očistíme a jednotlivé stroužky česneku oloupeme. Nachystáme si tolik stroužků. aby jsme jimi zaplnili celou 1 litrovou sklenici až po povrch.

2

Do sklenice k česneku přidáme bobkové listy a kuličky pepře. Zahřejeme si vodu a přilijeme ji do sklenice. Necháme odstát 20 minut.

3

Poté vodu slijeme do hrnce, přidáme sůl a cukr a necháme dojít k varu. Když voda vře, přilijeme ocet a vše promícháme.

4

Horký nálev nalijeme do sklenice s česnekem a zašroubujeme víčkem. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme na tmavém suchém místě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečená brokolice s černým kořenem

Celozrnné gnocchi dvou barev

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní

Ostružinový dezert

Video: Pečené bramborové koule plněné čedarem

Kváskový celozrnný chléb

Fit květákové jednohubky s bylinkami, česnekem a mozzarellou

Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Medovo kakaové perníčky

Bezlepkové boloňské špagety

Cuketovo-cizrnové placičky