Česnek naložený v octovém nálevu s bobkovým listem

Pokud se vám poštěstí velká úroda česneku, máme pro vás tip, jak si jej uchovat až do zimy, bez obavy, že vám ve sklepě zplesniví nebo vyschne. V článku se dozvíte jak na to. :)

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • stroužky česneku (cca 4 hrnky)
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 1 l vody
  • 75 g soli
  • 150 g krupicového cukru
  • 250 ml octa

Postup

1

Česnek si očistíme a jednotlivé stroužky česneku oloupeme. Nachystáme si tolik stroužků. aby jsme jimi zaplnili celou 1 litrovou sklenici až po povrch.

2

Do sklenice k česneku přidáme bobkové listy a kuličky pepře. Zahřejeme si vodu a přilijeme ji do sklenice. Necháme odstát 20 minut.

3

Poté vodu slijeme do hrnce, přidáme sůl a cukr a necháme dojít k varu. Když voda vře, přilijeme ocet a vše promícháme.

4

Horký nálev nalijeme do sklenice s česnekem a zašroubujeme víčkem. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme na tmavém suchém místě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Špaldové taštičky s mletým masem, houbami a tofu

Video: Dešťová kapka – japonský žele dortík na 2 způsoby

Jemné banánové muffiny s mákem a skořicí do 30 minut

Jahodovo-ananasové mojito hotové do 15 minut

Obrácený jablečný koláč, po kterém se jen zapráší

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Dýňový dort se slaným karamelem

Rychlé knedlíčky plněné džemem

Bánánovo ovesné lívance

Video: Nápadité skořicové minitrdelníky z toustového chlebu plněné voňavými jablky

Špenátové vafle se sýrem cottage