Losos s pomerančovo-medovou omáčkou a černým sezamem

Protože je poslední dny neustále pod mrakem, musíme do těla dostat vitamín D jiným způsobem než pomocí sluníčka. A ryby jsou jeho velmi dobrým zdrojem :-)

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g čerstvého lososa
  • Šťáva z citrónu
  • Černý sezam
  • Sůl, pepř
  • 4 střední brambory
  • Olivový olej
  • Směs čerstvých bylinek (můžeme ale použít i koření, např. bylinkové máslo)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • Šťáva ze 2 pomerančů
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla

Postup

1

Brambory si důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky (zhruba 2-3 mm). Do mísy si nalijeme asi čtyři lžíce olivového oleje a smícháme se směsí čerstvých bylinek a osolíme (pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít naše oblíbené koření, které se na brambory hodí). Pečeme dozlatova na 180 stupňů, trvá to přibližně 20 minut.

2

Mezitím si připravíme lososa. Nejdříve ho opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme ho na dvě porce, osušíme papírovou utěrkou a zakápneme citrónem. Poté ho už jen osolíme a opepříme. Do trouby ho dáme zhruba na 15 minut. Pečeme na 180 stupňů. Kdo chce, může si ho jednoduše opéct na pánvi.

3

Na pánvi si připravíme omáčku. Na pánev si dáme dvě lžíce třtinového cukru a na středním plameni ho zahříváme, až se nám úplně rozpustí. V tu chvíli na něj opatrně nalijeme pomerančovou šťávu a zakápneme několika kapkami citrónu. Cukr nám v tu chvíli ztuhne na karamel, ale po chvíli se nám krásně rozpustí a spojí s pomerančovou šťávou. V tuto chvíli přidáme med, lžíci másla a promícháme.

4

Na talíř dáme trochu medové omáčky, na ni položíme lososa, lososa ještě omáčkou zalijeme a nakonec ho zasypeme černým sezamem. Servírujeme s opečenými domácími chipsy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Přirozeně bezlepková čokoládová roláda

Papriková kolečka plněná krémovým sýrem, vejci a šunkou

Guliše – knedlíky s ovocem

Pappardelle s černým lanýžem

Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou

Výborné měkké perníčky nejen na Vánoce

Nepečená kávová zrna bez cukru

Guláš

Čtyřvrstvé banánové řezy s karamelovým toppingem

Video: Cuketové lasagne s krůtím masem, ricottou a parmezánem

Houbový bulgur se seitanem