Piškotový koláč se švestkami a levandulí

Často se mi stává, že jdu vařit a ještě nevím co. A tak to bylo i s tímhle koláčem. Až když jsem vyndala mouku a vejce, napadlo mě udělat piškot, pak švestky a nakonec jsem si říkala, že by to chtělo něco jiného, než klasicky skořici. A tak byl najednou na světě tenhle super koláč

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na piškot:
  • 6 vajíček
  • 180 g špaldové mouky hladké
  • 100 g třtinového cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  na dokončení:

Postup

1
Vajíčka pokojové teploty pořádně vyšlehejte s cukrem do pěny. Až hodně znásobí objem a bude krásná pěna, přidejte moukou do které dáte kypřící prášek. Těsto vlijte do pečícím papírem vyložené koláčové formy (případně na menší plech) a naskládejte na něj švestky. Švestky posypte dle chuti vanilkovým cukrem a levandulovým cukrem, případně sušenou levandulí.
2
Dejte péct na 200°C dokud koláč nezezlátne, cca 45 min, propečenost zkuste špejlí, když zůstane suchá, koláč je hotový.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuře na zimní zelenině

Bramborové kari

Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Zapékané palačinky se špenátem a ricottou

Knedlíky z celozrnného pečiva

Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Salát s červenou řepou, kozím sýrem a arašídami

Netradiční závin s pořádnou porcí čokolády a kokosu

Vánoční vanilkové rohlíčky s čokoládou a strouhaným kokosem

Krevety se zeleným chřestem

Kuskus s tofu a zeleninou