fbpx

Velikonoční kuřátka – plněná vajíčka

Velikonoce jsou už skoro za dveřmi a my Vám přinášíme tento roztomilý a zároveň hrozně jednoduchý recept na pohoštění. 🙂 Hlavní je zde specifická úprava vajíček, recept samozřejmě můžete použít i mimo Velikonoce a vajíčka nebudete upravovat jako kuřátka, ale jen je rozkrojíte od špičky, aby vznikla klasická “vanička”. 🙂

Velikonoční kuřátka – plněná vajíčka

Postup

1

Osobně ráda nahrazuji část majonézy třeba řeckým jogurtem.

2

K podávání se hodí vyložit plato od vajec třeba potravinovou fólií, alobalem či ubrouskem a podávat je v platu, aby se nepřevrhly.

3

 Ochucení se meze nekladou. Můžete přidat třeba posekanou petržel nebo pažitku, tabasco, pár kapek citronu, papriku, dokonce i najemno pokrájenou (osmahnutou) slaninu…

4

Lépe se loupou starší vejce, pokud do vody při vaření přidáte lžičku octa, mělo by to zabránit vytékání bílku v případě, že nějaké vajíčko praskne, na loupání také pomáhá, pokud jsou vajíčka nakřápnutá, než je zchladíte vodou.

Ingredience (na 12 vajec)

  • 12 vajec
  • 1/3 hrnku majonézy
  • Posekaná jarní cibulka
  • dvě lžičky hořčice
  • Sůl a pepř
  • Zrobení (mrkev a kuličky pepře)

Mohlo by vás zajímat:
originální recepty vajíčka Velikonoce

Zdroj: allrecipes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře