fbpx

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Jednodušší už to snad ani nebude :). Vyzkoušejte rychlý jablečný koláč, který zvládne opravdu každý. Recept nevyžaduje žádné speciální kuchařské dovednosti a výsledný moučník je opravdu lahodný.

recept-na-jablecny-kolac

Ingredience na 8 porcí

  • hrnek krupice
  • hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru (pokud máte jablka velmi sladká, můžete úplně vynechat)
  • balení prášku do pečiva
  • balení vanilkového cukru
  • jablka, zbavená jadřince a nastrouhaná
  • skořice dle chuti
  • olej na vymazání formy
  • strouhané máslo dle potřeby

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Promíchejte všechny suché přísady ve velké míse.

kolac-od-jabuka-i-grisa-4
2

Formu vymažte lehce olejem a můžete vysypat moukou.

kolac-od-jabuka-i-grisa-5
3

Nasypte na dno tolik moučné směsi, aby nebylo vidět dno.

kolac-od-jabuka-i-grisa-7
4

Na mouku nasypejte štědré množství strouhaných jablek.

kolac-od-jabuka-i-grisa-9
5

Dále opět přidejte moučnou směs, dokud nebudou jablka vidět. Opakujte, dokud nevypotřebujete všechna jablka a moučnou směs.

kolac-od-jabuka-i-grisa-11
6

Nakonec nastrouhejte na řezy máslo po celém povrchu zákusku.

kolac-od-jabuka-i-grisa-12
7

Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 40 minut nebo dozlatova.

kolac-od-jabuka-i-grisa-5-1

Mohlo by vás zajímat:
jablka koláč pečení pohoštění řezy sladké recepty snadné recepty Dezerty Vegetariánské

Zdroj: kuharica.kontin.info

Hodnocení a komentáře

profilovka

3. 2. 2023

cialis online reviews Liver Blood Deficiency

Odpovědět

Martina Georgiou

Martina Georgiou 20. 11. 2020

Miluji to!

Fantasticky a jednoduchy kolac👍

Odpovědět

Svatka Zlámalová

Svatka Zlámalová 12. 10. 2020

No, příště, jestli nějaké bude, tak rozhodně nepoužiji krupici, ale pouze mouku. Je cítit, i když je upečená a docela mně to vadí. A to jsem použila jemnou DD

Odpovědět

Ivana Špetlová

Ivana Špetlová 19. 4. 2020

Miluji to!

Je prostě výborný,miluje ho celá rodina

Odpovědět

Marcela Starec

Marcela Starec 3. 4. 2020

Nechutnalo mi

Ze zvědavosti jsem zkusila a fuj. Škoda surovin.

Odpovědět

sharron

sharron 14. 2. 2020

Miluji to!

Nejlepší koláč – recept na světě, u nás už jej zná ve městě a okolí každá kuchyně a nemá konkurenci! Dokonce jej zvládají naprosto bravůrně muži = vdovci

Odpovědět

Marii Marii

Marii Marii 23. 3. 2019

Nedalo se to jíst

Je to humus

Odpovědět

Jana Dobiášová

Jana Dobiášová 12. 3. 2019

Chutnalo mi

Jednoduché , levné , výborně chutnalo všem . Určitě ještě upeču .

Odpovědět

TýnaS

TýnaS 22. 2. 2019

Dobrý den možná blbý dotaz ale co je myšleno krupicí? Děkuji

Odpovědět

Redakce

Redakce 23. 2. 2019

Popsat krupici je docela řehole, tak posílám odkaz na obrázky 🙂 https://bit.ly/2ty2zyF

Odpovědět

Zuz Náprstková

Zuz Náprstková 14. 2. 2019

Miluji to!

Nevěřila jsem, ale fakt je to moc dobré, dávala jsem méně cukru a vanilk.cukr jsem nedala vůbec a bylo to výborné. Jenom mam ještě blbý dotaz 😀 jako poslední vrstva mají být jablka nebo sypká směs?

Odpovědět

Redakce

Redakce 14. 2. 2019

Jsme rádi že chutnalo! 🙂 Jako poslední vrstva má být sypká směs a na ní nastrouhané máslo, aby se po upečení navrchu vytvořila hezká zlatavá krusta.

Odpovědět

Dana Němcová

Dana Němcová 21. 12. 2018

Vypadá skvěle, ale zůstala mi dole mouka. Proč? Nedavala jsem ji tolik.

Odpovědět

sharron

sharron 14. 2. 2020

málo máslíčka, poku je jej akorát i namazaný plech či pekáč, utvoří se spolu se stávou z jablíček krustička, a je neodolatelná <3

Odpovědět

Asella

Asella 15. 11. 2018

Chutove dobre, dala jsem jen polovinu cukru. Na velky plech je potreba zdvojnasobit mnozstvi vsech surovin. Pekla jsem jen na 180 a stacilo.

Odpovědět

Redakce

Redakce 15. 11. 2018

Děkujeme za komentář. 🙂 Množství cukru jsme na jeho základě upravili.

Odpovědět

oxi

oxi 2. 9. 2018

výbotný, nedavala jsem vubec cukr.(jenom van.c.)

Odpovědět

Andrea Ludlová

Andrea Ludlová 31. 10. 2017

Výborný a jednoduchý recept :)) Jen pozor na sladkost jablek, já příště určitě uberu cukru, ale v kombinaci se šlehačkou (ne ve spreji samozřejmě) naprosto dokonalý dezert :))

Odpovědět

pro přidání komentáře