fbpx

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Halušky se nejčastěji podávají s uzeným a zelím, anebo s brynzou. Já mám nejradši obě tyto varianty dohromady, místo uzeného podávám se zdravým tempehem a brynzu si udělám veganskou. Výsledek je prostě skvělý!

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Ingredience na 8 porcí

Halušky

  • 750g brambor
  • 250g špaldové mouky
  • lžička soli

 
Brynza

  • 2 balení sójakrému Lünter
  • sójová zakysaná smetana Sojade
  • 1 rozdrobené bílé tofu
  • lžíce umeocta
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl dle chuti

 
Další

  • 2 cibule
  • balení uzeného tempehu
  • kysané bílé zelí
  • lžička uzené papriky
  • trocha oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nejprve si připravíme halušky - brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu, kterou brambory pustí, slejeme. Přidáme špaldovou mouku a sůl, uhněteme těsto, které přes síto na halušky házíme do vroucí osolené vody. Halušky vaříme 3-5 minut (po vyplavání vařím asi minutku). Dobré je potom hotové halušky propláchnout studenou vodou.

2

Na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme tempeh nakrájený na kostičky, zasypeme uzenou paprikou, po chvíli přidáme zelí (bez vody) a chvíli prohřejeme.

3

Brynza: v misce smícháme všechny ingredience.

4

Druhou cibuli osmažíme zvlášť na pánvi do hodně tmava až černa - na posypání.

5

Každý má rád halušky jinak, někdo si je dá radši s tempehem a zelím, někdo s brynzou, mě nejvíce chutnají, když se všechno smíchá dohromady.

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře