Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Halušky se nejčastěji podávají s uzeným a zelím, anebo s brynzou. Já mám nejradši obě tyto varianty dohromady, místo uzeného podávám se zdravým tempehem a brynzu si udělám veganskou. Výsledek je prostě skvělý!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Halušky
  • 750g brambor
  • 250g špaldové mouky
  • lžička soli
  Brynza
  • 2 balení sójakrému Lünter
  • sójová zakysaná smetana Sojade
  • 1 rozdrobené bílé tofu
  • lžíce umeocta
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl dle chuti
  Další
  • 2 cibule
  • balení uzeného tempehu
  • kysané bílé zelí
  • lžička uzené papriky
  • trocha oleje

Postup

1
Nejprve si připravíme halušky - brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu, kterou brambory pustí, slejeme. Přidáme špaldovou mouku a sůl, uhněteme těsto, které přes síto na halušky házíme do vroucí osolené vody. Halušky vaříme 3-5 minut (po vyplavání vařím asi minutku). Dobré je potom hotové halušky propláchnout studenou vodou.
2
Na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme tempeh nakrájený na kostičky, zasypeme uzenou paprikou, po chvíli přidáme zelí (bez vody) a chvíli prohřejeme.
3
Brynza: v misce smícháme všechny ingredience.
4
Druhou cibuli osmažíme zvlášť na pánvi do hodně tmava až černa - na posypání.
5
Každý má rád halušky jinak, někdo si je dá radši s tempehem a zelím, někdo s brynzou, mě nejvíce chutnají, když se všechno smíchá dohromady.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
domaci burcak

Domácí burčák

Grilované brambory

Citronová zmrzlina z lemon curd

Bezlepkové makové koláče

Schwarzwaldské závitky s avokádem

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

10 Nejoblíbenějších receptů na Cheesecake

Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou

Hubová praženica

Osvěžující jogurtovo-jahodový koláč z křehkého těsta

Perníčkové tiramisu

Kuřecí stripsy