Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Připravte si jen z 5 surovin výbornou indickou placku Paratha. Můžete si ji dát jen tak samotnou, jako přílohu k různým omáčkám nebo třeba k salátu. Fantazii se meze nekladou, především u tohoto receptu. Můžete například posypat bylinkami nebo potřít česnekem a přikusovat k večernímu drinku. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

V horké vodě rozpusťte 20 g másla a nechte ho lehce vychladnout. Smíchejte v misce mouku a sůl. Spojte dohromady s máslem a vlažnou vodou do jednotného těsta.

Krok 2

Prohněťte těsto na pomoučeném válu, případně přidejte trochu mouky, pokud se těsto lepí. Nechte 15 minut odpočinout přikryté utěrkou.

Krok 3

Těsto rozdělte na 10 stejných koulí.

Krok 4

Každý kousek rozválejte do tenkých kruhů.

Krok 5

V pánvi rozpusťte 30 g másla a nechte lehce vychladnout. Každé kolo potřete lehce rozpuštěným máslem.

Krok 6

Přeložte napůl.

Krok 7

Opět potřete lehce máslem.

Krok 8

Ještě jednou přeložte, aby vznikly malé trojúhelníky.

Krok 9

Lehce opět rozválejte

Krok 10

Smažte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Usmažené placky nechte odložené na papírovém ubrousku, abyste odstranili přebytečný olej.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • olej (nejlépe olivový)
  • případně další koření dle chuti
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}