fbpx

Pravá horká čokoláda se šlehačkou

Krémová čokoláda z Francie. Všechny horké čokolády ze sáčku to mohou jít rovnou zabalit. Uvařte si pravou horkou čokoládu z mléka, smetany a své oblíbené hořké čokolády. Ideální do sychravých dnů a na zahnání depresivních myšlenek. Můžete použít jakoukoli čokoládu máte rádi, ovšem originál je z čokolády hořké.

Recept na francouzskou horkou čokoládu

Ingredience na 3 porce

  • 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku smetany
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
  • 230 g hořké čokolády (aspoň 72%), nakrájené na kousky
  • šlehačku k ozdobení

Postup

Celkový čas přípravy: 10 min

1

V hrnci nad mírným ohněm rozmíchejte smetanu, mléko, cukr a instantní kávu a míchejte, dokud se neobjeví malé bublinky u okrajů. Směs se nesmí vařit.

2

Sundejte z plotny a přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a nechte zcela rozpustit za občasného promíchání. Servírujte teplé se lžící šlehačky. (Popřípadě s více :) )

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda hořká čokoláda rychlé recepty sladké recepty šlehačka smetana snadné recepty

Zdroj: www.wellplated.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře