Pravá horká čokoláda se šlehačkou

Krémová čokoláda z Francie. Všechny horké čokolády ze sáčku to mohou jít rovnou zabalit. Uvařte si pravou horkou čokoládu z mléka, smetany a své oblíbené hořké čokolády. Ideální do sychravých dnů a na zahnání depresivních myšlenek. Můžete použít jakoukoli čokoládu máte rádi, ovšem originál je z čokolády hořké.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Pravá horká čokoláda se šlehačkou
Pravá horká čokoláda se šlehačkou

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku smetany
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
  • 230 g hořké čokolády (aspoň 72%), nakrájené na kousky
  • šlehačku k ozdobení

Postup

1

V hrnci nad mírným ohněm rozmíchejte smetanu, mléko, cukr a instantní kávu a míchejte, dokud se neobjeví malé bublinky u okrajů. Směs se nesmí vařit.

2

Sundejte z plotny a přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a nechte zcela rozpustit za občasného promíchání. Servírujte teplé se lžící šlehačky. (Popřípadě s více :) )

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Uzená polévka

Špaldovo pohankové perníčky

Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Video: 6 originálních dezertů z mikrovlnky, hotových do 5 minut

Slaďoučká mléčná rýže

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Recept na lahodný čokoládový dort s polevou

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Borůvkový dort

Bezlepkové lívance (kokosovo-pohankové)

Skořicové muffiny s ostružinami

Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut