Pravá horká čokoláda se šlehačkou
Krémová čokoláda z Francie. Všechny horké čokolády ze sáčku to mohou jít rovnou zabalit. Uvařte si pravou horkou čokoládu z mléka, smetany a své oblíbené hořké čokolády. Ideální do sychravých dnů a na zahnání depresivních myšlenek. Můžete použít jakoukoli čokoládu máte rádi, ovšem originál je z čokolády hořké.

Ingredience na 3 porce
- 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1/2 hrnku smetany
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
- 230 g hořké čokolády (aspoň 72%), nakrájené na kousky
- šlehačku k ozdobení
Postup
Celkový čas přípravy: 10 min
V hrnci nad mírným ohněm rozmíchejte smetanu, mléko, cukr a instantní kávu a míchejte, dokud se neobjeví malé bublinky u okrajů. Směs se nesmí vařit.
Sundejte z plotny a přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a nechte zcela rozpustit za občasného promíchání. Servírujte teplé se lžící šlehačky. (Popřípadě s více :) )
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda hořká čokoláda rychlé recepty sladké recepty šlehačka smetana snadné recepty
Zdroj: www.wellplated.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře