Třešňový clafoutis

Clafoutis je francouzská obdoba bublaniny. Francouzi v třešních nechávají i pecky, prý je pak výraznější chuť. Přiznám se, že to jsem ještě neměla odvahu zkoušet :). Péct můžete na plechu, v koláčové formě nebo jako já v jednoporcových zapékacích mističkách. Množství mouky si můžete upravit, někdo dává víc, někdo míň. Stejně tak mléko, to můžete nahradit nebo částečně nahradit smetanou.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 – 400 g třešní
  • 3 vejce
  • 50 g špaldové mouky
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 4 lžíce třtinového cukru + na vysypání formiček
  • máslo na vymazání formiček

Postup

1

Třešně omyjte a vypeckujte a nebo klidně pecky nechte. Smíchejte se dvěma lžícemi třtinového cukru a nechte hodinku odležet.

2

Po hodince macerování třešní si vyšlehejte vejce s mlékem, moukou a špetkou soli a dalšími dvěma lžícemi cukru. Zapékací misky vymažte máslem a lehce vysypte cukrem, přidejte třešně a zalijte vajíčkovým těstem. Dejte péct na 200 st. zhruba 25 minut, dokud okraje nezezlátnou.

Poznámka

Podávat můžete např. s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo se šlehačkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Velikonoční máslové sušenky

Kuře pečené v kari pastě

Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony

Domácí med z pampeliškových květů vhodný i pro vegany

Jablkový koláč

Krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Těstoviny se špenátem

Recept na univerzální mix pro bezchybné muffiny

Kokosové nanuky s kiwi, chia semínky a bez rafinovaného cukru

Houbový bulgur se seitanem

Krémový dezert „Čokoládové nebe“

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi