Amarantové pukance

Pokud jste někdy navštívili obchod se zdravou výživou, možná jste narazili na amarant. Pak ale padla otázka – co s ním? Tato bezlepková surovina má lehce oříškovou chuť. V této úpravě je vhodná k zobání, zamíchání do jogurtů, posypání salátu nebo na sladké chuťovky (viz mé další recepty).

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 lžic amarantu

Postup

1

Připravte si vyšší hrnec, pokud možno s nepřilnavým povrchem, a opravdu pořádně ho rozehřejte.

2

Nasypte 2 lžíce amarantu a začněte míchat. Velmi brzy začne amarant "popat" a vyskakovat. Když je většina hotová, okamžitě přesypte do misky/nádoby. Postup opakujte.

Poznámka

Nesnažte se dělat víc než 2–3 lžíce najednou. Pořádně míchejte, stačí pár sekund a začne se pálit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové pomerančové wafle

Sušenky z ovesných vloček s dia marmeládou

Expresní domácí sýrové krekry

Dietní tvarohové lívanečky

Lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Jednoduchý hrnkový knedlík

Nádivka s uzeným masem

Video: Čokoládová jahodová srdíčka pouze ze 3 ingrediencí

Detox smoothie řepa-jablko-mrkev-pomeranč

Křehký koláč s čokoládovou náplní a šlehačkou

Domácí perníčky pro pejsky

Medové sušenky s ovesnými vločkami