Amarantové pukance

Pokud jste někdy navštívili obchod se zdravou výživou, možná jste narazili na amarant. Pak ale padla otázka – co s ním? Tato bezlepková surovina má lehce oříškovou chuť. V této úpravě je vhodná k zobání, zamíchání do jogurtů, posypání salátu nebo na sladké chuťovky (viz mé další recepty).

Amarantové pukance

Ingredience na 10 porcí

  • 6 lžic amarantu

Postup

Celkový čas přípravy: 5 min

1

Připravte si vyšší hrnec, pokud možno s nepřilnavým povrchem, a opravdu pořádně ho rozehřejte.

2

Nasypte 2 lžíce amarantu a začněte míchat. Velmi brzy začne amarant "popat" a vyskakovat. Když je většina hotová, okamžitě přesypte do misky/nádoby. Postup opakujte.

Poznámka

Nesnažte se dělat víc než 2–3 lžíce najednou. Pořádně míchejte, stačí pár sekund a začne se pálit.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře