Kuře pečené v kari pastě

Tento recept vznikl náhodou, trošku jako z nouze ctnost. Dostala jsem totiž od svého drahého bratra, který se vrátil z Thajska, dva pytle červené a zelené kari pasty po 1kg. No teda, co s takovým množstvím budu dělat? Kari sice připravuji docela často, ale většinou mi na jedno jídlo vystačí tak polévková lžíce. Kupuji si proto ty nejmenší kelímky a i tak mi vydrží celkem dlouho. Někdy ještě kari pastu přidávám do polévek, ale to je tak vše a jinde ji nepoužívám. Takže jsem si dala za úkol, něco prostě vymyslet. Tady je první z jídel, které se fakt povedlo a určitě stojí za vyzkoušení

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kuře
  • lžíci kari pasty
  • lžíci burákového oleje
  • lžička rybí omáčky
  • kůra z půlky citrónu
  • pórek
  • lžíce zakysané smetany
  • sůl

Postup

1

Naporcujte si kuře na 8 dílů.

2

Smíchejte kari pastu s olejem, citrónovou kůrou, 2 lžícemi vody a rybí omáčkou a pořádně rozšlehejte.

3

Kuřecí kousky malinko osolte a vložte do marinády, kterou důkladně naneste na jednotlivé porce. Nechejte v chladu odležet minimálně hodinu.

4

Kousky kuřete vložte do pekáčku. Hrnek vody vlijte do zbytku marinády a promíchejte. Marinádu s vodou vlijte do pekáčku a pečte na 180°C cca 45 minut. Občas kuře zkontrolujte a přelijte výpekem.

5

Pórek nakrájejte na kolečka a přidejte ho ke kuřeti a pečte dalších 5 minut v odkrytém pekáči (pokud je u kuřete málo vody, tak ji přilijte). Kuře vytáhněte z trouby a jednotlivé porce dejte na teplý talíř a udržujte v teple.

6

Do misky dejte lžíci zakysané smetany a rozmíchejte ji se lžící výpeku. Pak vše vraťte do pekáčku a promíchejte. Kuřecí kousky přelijte na talíři omáčkou a podávejte s rýži. Já použila rýži s kořením nasi goreng.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát don pepe

Mexická quinoa z jedné pánve

Domáca pizza

Křupavé zelné placičky

Video: Originální japonský burger z rýžového bochánku a smaženého kuřecího masa

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Pappardelle s černým lanýžem

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Perník s bebe sušenkami a marmeládou

„Kulatá“ krémová pomazánka se dvěma druhy sýrů a sekanými mandlemi

Špagety s krevetami a špenátem