Krémové těstoviny s ricottovou omáčkou a česnekem

Vyzkoušejte tento recept na těstovinové jídlo, jehož hlavním lákadlem je příjemná krémová ricottovo – česneková omáčka. Česnek nejprve lehce opečete, tudíž jeho chuť v omáčce je velmi odlišná od toho, kdybyste jen česnek nadrtili a přidali. Je mnohem výraznější, voňavnější a prostě lepší :). rekl
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 3

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 palička česneku, pečená
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 450 g ricotty
  • kůra z jednoho citrónu
  • 1/2 lžičky drcené červené papričky
  • 1/2 lžičky černého mletého pepře
  • Fusilli těstoviny
  • voda zbylá z vaření těstovin
  • bazalka na dozdobení

Postup

1

Paličce česneku odkrojte vršek tak, abyste odhalily všechny stroužky. Položte ji na alobal, pokapejte olivovým olejem, osolte a zabalte do alobalu. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a za půl hodiny máte hotovo.

2

Stroužky zbavte obalů a vložte je do mísy. Rozmačkejte je společně s ricottou, citrónovou kůrou, červenou papričkou a pepřem.

3

V hrnci s vroucí vodou uvařte těstoviny. Slijte a nechte si přibližně 2 hrnky vody z těstovin (nevyužijete veškerou vodu). Ricottovou omáčku vložte do rendlíku, přilijte vodu z těstovin v poměru 2:1 pro ricottovou směs. Nad mírným plamenem zamíchejte omáčku dohladka. Pokud chcete, můžete přidat uvařené těstoviny a vše promíchat.

4

Též můžete omáčku odstavit, naservírovat těstoviny na talíř a až poté přilít omáčku. Ozdobte ji nasekanou bazalkou či kořením dle chuti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bazalkový hummus

Vláčný tvarohový koláč s rozinkami

Anglie – kávovo-ořechový dort

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru

Pečené tvarohové koláčky s ovocem do 30 minut

Video: Snadná veganská čokoládová pěna jen ze 3 ingrediencí

Zelňačka

Madlenky

Zelené fazolky s anglickou slaninou a česnekem

Chocolate truffles

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Video: Pečené batátové hranolky s parmezánem a petrželkou