fbpx

Raw čokoládové čtverečky s datlovým karamelem

Raw čokoládové čtverečky s datlovým karamelem

Ingredience na 10 porcí

Spodní vrstva

  • 1/2 hrnku + 2 PL mandlí
  • 2 PL konopných semínek
  • 2 PL lněných semínek
  • 1,5 PL kakaového prášku
  • 3/4 hrnku sušeného kokosu
  • 8 ks medjool datlí
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 PL rostlinného mléka
  • 1,5 ČL vanilkového extraktu
  • špetka soli

Karamelová vrstva:

  • 11 ks medjool datlí (namočených 20 minut ve studené vodě)
  • 2 PL oříškového másla
  • 2 PL kokosového oleje
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • špetka soli

 
Čokoládová poleva:

  • 1/2 hrnku tučného kokosového mléka
  • 2/3 hrnku na jemno nasekané tmavé čokolády
  • 2 PL oříškového másla
  • 2 PL kokosového oleje
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 2 ČL vanilkového extraktu

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

První si uděláme spodní vrstvu. Rozmixujeme si mandle na jemno a poté přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme, dokud nám nevznikne pevné těsto. Vezmeme si formu na koléč a těsto vtlačíme na spodek formy. Dáme do ledničky.

2

Ujistíme se, že máme vypeckované všechny datle. Opět všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme do hladkého krému. Odebereme si 4 PL karamelu a necháme bokem na ozdobu. Zbytek karamelu nalejime do formy a vložíme zpátky do ledničky.

3

Z konzervy kokosového mléka odebereme pouze tučnou část. Vodu nebudeme potřebovat. S konzervou zacházejte opatrně, aby se vám vnitřek neprotřepal dohromady. Ve vodní lázni si zahřejeme kokosové mléko a vložíme zbytek ingrediencí. Jakmile je vše rozpuštěné a vznikl nám hladký krém, tak necháme chvíli zhladnout a pak jej nalejeme na karamelovou vrstvu.

4

Vezmeme náš zbytek datlového karamelu a sem tam kápneme na čokoládovou polevu. Vezmeme si páratko a jemně přejíždíme z čokolády do karamelových kousků, a tak nám vzniknou krásne vzory.

5

Teď už jen necháme ztuhnout a pak už vychutnáváme. :-)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře