Spodní vrstva
Karamelová vrstva:
Čokoládová poleva:
První si uděláme spodní vrstvu. Rozmixujeme si mandle na jemno a poté přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme, dokud nám nevznikne pevné těsto. Vezmeme si formu na koléč a těsto vtlačíme na spodek formy. Dáme do ledničky.
Ujistíme se, že máme vypeckované všechny datle. Opět všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme do hladkého krému. Odebereme si 4 PL karamelu a necháme bokem na ozdobu. Zbytek karamelu nalejime do formy a vložíme zpátky do ledničky.
Z konzervy kokosového mléka odebereme pouze tučnou část. Vodu nebudeme potřebovat. S konzervou zacházejte opatrně, aby se vám vnitřek neprotřepal dohromady. Ve vodní lázni si zahřejeme kokosové mléko a vložíme zbytek ingrediencí. Jakmile je vše rozpuštěné a vznikl nám hladký krém, tak necháme chvíli zhladnout a pak jej nalejeme na karamelovou vrstvu.
Vezmeme náš zbytek datlového karamelu a sem tam kápneme na čokoládovou polevu. Vezmeme si páratko a jemně přejíždíme z čokolády do karamelových kousků, a tak nám vzniknou krásne vzory.
Teď už jen necháme ztuhnout a pak už vychutnáváme. :-)