Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Jste vegan a jdete na grilovačku. Nic tam pro Vás kromě piva nemají. Co teď? Přineste si svoje a je klid. V alobalové kapse zeleninu a seitan v krabičce. Místo toho, aby se na Vás dívali jako na blázna, že zas nic nejíte, je prostě překvapte. Jistě budou chtít zkusit, to mi věřte :)

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g seitanu
  • 2 střední brambory
  • 1 menší mrkev
  • 1/4 menší cukiny
  • kurkuma, oregáno
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

1

Brambory, mrkev a cukinu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Zeleninu dejte do alobalu spolu s oregánem, solí a pepřem a řádně zabalte do tvaru kapsy, klidně několik vrstev.

2

Seitan nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, posypeme kurkumou, oregánem, solí a pepřem a pokapeme olivovým olejem. Dáme uležet do uzavíratené krabičky. Seitan i zeleninu si můžete okořenit podle vlastních chutí, někdy přidávám třeba česnek.

3

No a vyražte na grilovačku, prvně grilujte zeleninu v kapse, bude to trvat klidně i hodinu. Seitanu stačí jen 10 minut, 5 min. z každé strany, ale to také záleží na síle ohně a zručnosti grilovače.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Jednoduchý Oreo cheesecake

Extra čokoládové řezy s vysokým krémem a polevou

Ratatouille

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Domácí medové máslo se skořicí

Domácí mini bounty tyčinky

Dýňový chléb

Recept na delikátní Brownies z černých fazolí pouze v 5 krocích

Celozrnný toastový chléb

Thajská limetová polévka s krevetkami