fbpx

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Hledáte inspiraci na narozeninový dort, který bude nejen výborně chutnat, ale také skvěle vypadat? Přichystali jsme pro vás seznam těch nejkrásnějších dortů, které můžete najít na našich stránkách. Najdete tam elegantní dorty pro dámy, veselé a hravé dorty pro děti i něco pro zamilované páry. :)

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Levhartí dort s čokoládovým krémem

Recept-na-gepard-dort

Ingredience

  • 240 g másla, pokojové teploty
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička kakaa
  • oranžové potravinářské barvivo

Krém

  • 500 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g rozpuštěné čokolády

Postup

  1. Vyšlehejte máslo společně s cukrem do pěny. Přidejte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mouku, kypřící prášek a promíchejte. Vlijte mléko a vymíchejte dohladka.
  2. Rozdělte těsto na tři části. Do jednoho přidejte kakao, do druhého pár kapek barviva a třetí nechte neobarvené.
  3. Vymažte dortovou formu máslem. Na dno nalijte trochu neobarveného těsta, poté udělejte několik kruhů oranžovým těstem a pak stejně kakaovým. Mezeru vyplňte a překryjte zbývajícím bílým.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Záleží na vaší troubě.
  5. Smíchejte změklé máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte do krémové konzistence.
  6. Namažte krémem jednotlivá patra dortu a poté celý povrch. Dejte dort chladit do lednice. Mezitím si vytvořte gepardí skvrny.
  7. Levhartí skvrny vytvoříte tak, že rozpustíte tmavou a světlou čokoládu nad parou. Tmavou čokoládou namalujte obrys skvrny a nechte zaschnout. Poté vyplňte vnitřek bílou čokoládou a opět nechte zaschnout. Ideální je skvrny malovat na pečící papír, jdou pak pohodlně odloupnout.
  8. Ozdobte dort skvrnami a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.

TIP: Pro dort vypadající stejně jako na fotkách, je třeba udělat tři vrstvy korpusu. Rozpis receptu je na jedno patro. Celý recept si můžete přečíst zde.

Citrónovo – borůvkový dort s andělským krémem

Citrónovo-borůvkový-dort-s-andělským-krémem

Ingredience

Těsto

  • 1 hrnek kukuřičného škrobu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 3/4 lžičky soli
  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 hrnek změklého másla
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 4 velká vejce
  • 2 lžičky citrónového extraktu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku + 2 lžíce mléka
  • 1/4 hrnku + 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 a 1/2 hrnku čerstvých borůvek

Krém

  • 340 g smetanového sýra
  • 3/4 změklého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citrónového extraktu
  • 3 hrnky moučkového cukru

Na ozdobu

  • borůvky
  • plátky citrónu

Postup

1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Spodní část formy na dorty vyložíme pečícím papírem, boční stěny vymažeme máslem a vysypeme moukou. Přebývající mouku vyklepeme.

2. V kuchyňském robotu smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Mícháme minimálně půl minuty.

3. V další míse spojíme máslo, krystalový cukr a citrónovou kůru. Mícháme tak dlouho, dokud vše není jemné a načechrané.

4. V odměrce smícháme mléko se zakysanou smetanou a citrónovou šťávou. Necháme 3 minuty odležet.

5. Do máslové směsi přimícháme vejce. Následně přidáme vanilkový i citrónový extrakt

6. Do další misky si dejte 3 lžíce sypké směsi a borůvky.

7. Máslovou směs smícháme společně s mléčnou a sypkou směsí až nám vznikne lehké těsto. Na kulatý plech vylijeme 1/3 těsta, jemně poklademe 1/2 pomoučených borůvek následně 1/3 těsta a 1/2 pomoučených borůvek a nakonec opět 3/3 těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 25 minut. Jestli je dort upečený poznáme tak, že do středu jemně zapíchneme párátko a pokud vyjde suché a čisté, můžeme plech vytáhnout. Minimálně hodinu necháme zchladnout.

8. Mezitím si připravíme krém. Elektrickým mixérem ušleháme máslo, přidáme k němu smetanový sýr. Směs by měla být jemná a nadýchaná. Přidáme vanilkový i citrónový extrakt a moučkový cukr a mícháme několik dalších minut až má vše lehkou a krémovou konzistenci.

9. Dort vyklopíme z plechu a rozřízneme na třetiny, ideálně v úrovni borůvek. Na první plát dáme vrstvu krému, přiklopíme druhým plátem a pomažeme další vrstvou krému. Nakonec dáme poslední plát a zbytek krému rovnoměrně namažeme a uhladíme nejen na vrchní straně, ale i na bocích dortu. Poklademe borůvkami a plátky citrónu.

Necháme ještě chvíli odležet a můžeme podávat. Celý recept si můžete přečíst zde.

Jednoduchý romantický dort ve tvaru srdce

návod-na-Dort-ve-tvaru-srdce-tak-snadné-že-to-zvládne-i-chlap1

Postup

  1. Vyberte si recept na oblíbený dort. Doporučujeme: Red Velvet Cake nebo Čokoládovou bombu.
  2. Upečeme dva korpusy. Jeden ve tvaru kruhu, druhý ve tvaru čtverce.
  3. Korpus ve tvaru kruhu rozkrojíme napůl, abychom získali dva polokruhy.
  4. Oba polokruhy umístíme ke dvou sousedním hranám čtvercového korpusu tak, aby vznikl tvar srdce.
  5. Všechny části korpusu začistíme nožem tak, aby byly strany ostré, a dobře k sobě pasovaly.
  6. Poté stačí spojit a potřít krémem. Pokud jsou korpusy vysoké, je vhodné je horizontálně rozkrojit a naplnit krémem. Celý recept si můžete přečíst zde.

Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla

Recept-na-cheesecake-s-arašídovým-máslem-na-styl-dortu

Ingredience

Na cheesecake

  • 450 g Lučiny/Žervé pokojové teploty
  • 1 1/4 hrnku arašídového másla
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 3/4 hrnku zakysané smetany
  • 3 velká vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 225 g mini čokoládových košíčků s burákovým máslem uvnitř (např. Reese’s)

Čokoládový korpus

  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 1 3/4 hrnku hladké mouky
  • 3/4 hrnku neslazeného kakaa (např. holandského)
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 hrnek vařicí vody

Poleva

  • 3/4 hrnku másla pokojové teploty
  • 1 1/2 hrnku arašídového másla
  • 1/4 hrnku mléka
  • 3 hrnky moučkového cukru

Zdobení

  • 225 g mini čokoládových košíčků s arašídovým máslem uvnitř
  • volitelné: čokoládová ganache

Postup

  1. Připravte si cheesecakovou vrstvu . Začněte předehřívat troubu na 165 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte olejem a vyložte pečicím papírem.  V míse smíchejte pomocí ručního robotu lučinu a arašídové máslo do hladka. Vmíchejte cukr, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Opět vše zašlehejte pomocí robotu. Nakonec vmíchejte mini čokoládové košíčky. Těsto nalijte do formy, zarovnejte vršek a pečte přibližně hodinu až hodinu a čtvrt. Hotový cheesecake by se měl po zatřesení s formou ve středu maličko hýbat. Poté nechte zchladnout při pokojové teplotě. Přendejte do mrazáku, dokud nebudete mít hotové všechny ostatní vrstvy dortu.
  2. Připravte si čokoládové korpusy. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem dvě 23 cm kruhové formy. Smíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl pomocí ručního robotu. Přidejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a přidejte horkou vodu. Nalijte vzniklé těsto  rovnoměrně do obou forem a dejte péct. Pečte 30 až 35 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu korpusu nebude po vytáhnutí suchá.  Nechte 10 minut vychladnout a poté vyklopte upečené korpusy na rošt a nechte vychladnout úplně.
  3. Připravte si krém. V velké míse smíchejte máslo a arašídové máslo. Pomocí ručního robotu pořádně promíchejte. Přidejte mléko a postupně i cukr, tak, aby bylo vše dokonale smícháno. Ideální hustota krému je taková, aby se dal dobře roztírat na dort. Pokud je moc hustý, přidejte trochu mléka.
  4. Můžete začít skládat vrstvy dortu. První vrstva je čokoládový korpus, který lehce potřete krémem. Vyndejte cheesecake z mrazáku, vyndejte z formy a položte na vrstvu krému. Následně také lehce potřete krémem vršek cheesecaku. Poté přikryjte druhým korpusem.
  5. Celý dort potřete krémem. Začněte od vrchu a postupně rozmažte krém po celém dortu, ideální pro tuto činnost je stěrka. Uhlaďte do rovna a vršek dortu posypte mini čokoládovými košíčky s arašídovým máslem. (Pokud jste se rozhodli pro čokoládovou ganache, nasypte košíčky až na ni).
  6. Uložte hotový dort do lednice, dokud nebudete servírovat. Celý recept si můžete přečíst zde.

Vláčný čokoládový dort z červené řepy

Vláčný-čokoládový-dort-s-červenou-řepou

Ingredience

  • 4 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky široké asi 5 cm
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • sůl
  • 2 velká vejce
  • 3/4 hrnku teplé vody
  • 1/4 hrnku světlicového oleje (můžete nahradit např. slunečnicovým nebo olivovým)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • tuk na vymazání trouby
  • čokoládovou polevu (můžete koupit hotovou nebo rozpustit čokoládu ve vodní lázni)
  • kandované kousky řepy, na ozdobu (není nutné)

Postup

  1. Kousky řepy dejte do hrnce s vodou (asi 5 cm vody) a hrnec zakryjte. Přiveďte k varu. Zmírněte plamen a duste, dokud řepa nen zcela měkká. Slijte vodu a řepu rozmixujte dohladka.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a 3/4 lžičky soli. Přidejte vejce, vodu, olej, vanilkový extrakt a 1 a 1/4 hrnku řepového pyré.
  3. Přichystejte si dortovou formu (o průměru asi 23 cm a 8 cm vysokou). Vymažte ji tukem. Dno pokryjte pečicím papírem.
  4. Do formy nalijte těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud špejle není po zanoření do středu dortu čistá. Poté vyndejte z trouby a nechte ve formě chladnout asi 20 minut.
  5. Vyndejte z formy a vyhoďte pečicí papír. Nechte zcela vychladnout. Zarovnejte vršek dortu a přeneste ho na servírovací talíř. Přelijte vršek čokoládovou polevou a nechte 30 minut ztuhnout. Ozdobte kousky řepy.
  6. Dort bez polevy vydrží při pokojové teplotě až 2 dny, s polevou 1 den. Celý recept si můžete přečíst zde.

Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem

Recept-na-dort-z-černého-piva-s-baileys-krémem

Ingredience

  • 1 hrnek Guiness piva / popř. jakéhokoli černého
  • 315 g černé melasy
  • 1.5 lžičky jedlé sody
  • 3 velká vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 115 g třtinového cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 1.5 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 3/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

Bailey’s krém

  • 170 g změklého másla
  • 170 g krémového sýra
  • špetka soli
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce Bailey’s Irish Cream
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C. Dvě dortové formy o průměru 23 cm vymažte a vyložte pečícím papírem.
  2. Ve větším rendlíku smíchejte pivo a melasu. Přiveďte k varu. Jakmile začne směs vařit, sundejte pánev z plotny a přidejte jedlou sodu. Pomalu míchejte, dokud se soda nerozpustí a pěna nezmizí (až 15 minut).
  3. V míse rozšlehejte společně vejce a oba cukry. Přilijte olej. V druhé míse smíchejte mouku, kypřící prášek a všechna koření.
  4. Vezměte pivní směs a vlijte ji do vaječné směsi. Poté již smíchanou tekutinu vlijte do směsi s moukou. Lehce promíchejte, jen aby se všechny ingredience spojily. Přidejte strouhaný zázvor.
  5. Vlijte těsto do připravených forem a pečte přibližně 28 až 35 minut, nebo dokud vršek dortu po lehkém zmáčknutí se vrátí zpět.
  6. Nechte obě části korpusu chladnout aspoň 15 minut, než je vyndáte z formy. Poté je dejte na rošt, aby vychladly úplně.
  7. Připravte si krém – smíchejte máslo, krémový sýr a sůl v míse pomocí ručního, nebo stolního robotu. Šlehejte 3 až 4 minuty. Poté přidejte moučkový cukr a Bailey’s smíchané s vanilkovým extraktem. Nyní vyšlehejte směs do nadýchanéhho krému.
  8. Skládání dortu – položte jeden korpus na podložku, naberte zhruba 1 hrnek krému a rozprostřete jej na první vrstvu pomocí nože nebo stěrky. Poté přidejte druhý korpus, zakryjte celý vršek i boky dortu krémem. Dejte na 15 minut do lednice a poté naneste zbývající krém na dort.
  9. Podávejte ideálně v den upečení, poté skladujte v lednici. Celý recept si můžete přečíst zde.

Vláčný čokoládový dort s mátovým krémem a kousky čokolády

Recept-na-čokoládový-dort-s-mátovým-krémem

Ingredience

Těsto

  • 1 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce insantní kávy
  • 6 velkých vajec
  • 4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 1/2 lžičky soli

Krém

  • 450 g změklého másla
  • 3 hrnky moučkového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mátového extraktu
  • 2 lžíce 12% smetany
  • 1 hrnek čokoládových kousků
  • několik kapek zeleného potravinářského barviva (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Tři formy o průměru 20 cm vymažte olejem a vyložte pečícím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo s třtinovým cukrem. Přidejte kakao, mouku, kávu, promíchejte a přidejte vejce, vanilku a sůl. Promíchejte dohladka.
  3. Rozdělte těsto rovnoměrně do forem a pečte přibližně 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde čistá. Nechte úplně vychladnout a poté uvolněte z forem.
  4. Na krém rozšlehejte máslo doběla a postupně přidejte moučkový cukr, sůl, vanilku a mátu, smetanu a barvivo. Vše promíchejte dohladka a krém dobře vyšlehejte. Opatrně vmíchejte čokoládové kousky. Na první korpus namažte třetinu krému, přiklopte druhým, namažte jej krémem a přiklopte posledním, kam namažte zbytek krému. Posypte trochou čokoládových kousků, jestli chcete.
  5. Zakryjte a nechte v pokojové teplotě, než budete podávat. Zbytek skladujte v lednici. Celý recept si můžete přečíst zde.

Veselý dětský dort s gumovými medvídky

Uveďte-gumové-medvídky-do-čokoládové-extáze

 

Ingredience

Těsto

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/2 hrnku kakaa
  • 3/4 hrnku horké vody
  • 340 g másla
  • 1 a 1/2 hrnku podmáslí
  • 4 velká vejce
  • 4 velké bílky

Náplň

  • potravinářské barvivo – zelené, žluté, oranžové, červené (není nutné)
  • 375 g slaného změklého másla
  • 375 g moučkového cukru
  • 1 – 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 – 2 lžíce mléka

Krém

  • 500 g slaného změklého másla
  • 500 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 – 3 lžíce mléka
  • 700 g gumových medvídků

Postup

1. Předehřejeme troubu na 180°C. Vymažeme si kulatý plech.

2. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jednou sodu a sůl.

3. Kakao smícháme s vodou až nám vznikne hustá pasta.

4. Do této pasty přidáme máslo, podmáslí, vajíčka a bílky a mícháme. Spojíme se sypkou směsí až je těsto krásně hladké.

5. 2/5 těsta nalijeme na plech (na druhou pečící várku budou třeba další 2/5 těsta a na konec budeme péct zbylou část – poslední 1/5). Pečeme zhruba 45 – 60 minut. Jestli je těsto hotové zjistíme tak, že zapíchneme špejli doprostřed těsta a pokud špejle zůstane po vytažení čistá a suchá, můžeme plech z trouby vytáhnout.  Těsto necháme odpočívat ještě 10 minut a pak opatrně vyjmeme z plechu a necháme úplně vychladnout na mřížce.

6. Na náplň pomalu smícháme máslo s cukrem. Přidáme vanilkový extrakt. Mícháme tak dlouho dokud vše není jemně krémové. Na zjemnění ještě přidáme trochu mléka. Směs musí být nadýchaná a držet tvar. Náplň rozdělíme do 4 misek a do každé přidáme jednu z barev a promícháme dohladka.

7. Na vrchní krém smícháme opět máslo s cukrem. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec trochu mléka. Nebarvíme.

8. Můžeme sestavit dort. Připravíme si korpus. Na první kulatý plát rozprostřeme jednu z barevných náplní. Stavíme další patra a postupně přidáváme další barvičky. Na vrcholu dortu bychom měli mít korpus. Celý dort, včetně boků pokryjeme bílým krémem. Uhladíme gumovou špachtlí nebo nožem. Poklademe gumovými medvídky a necháme ještě chvíli ztuhnout.

Celý recept si můžete přečíst zde.

Duhový „Zebra dort“ který ohromí všechny hosty

Recept-na-zebří-dort-s-pruhy

Ingredience

  • 345 g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 226 g změklého másla
  • 350 g krupicového cukru
  • 4 velká vejce, pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 240 ml mléka
  • 7 potravinářských barev (černá, červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, fialová)/ nebo použijte tento recept na krásné barvy bez chemie
  • černý fondán
  • máslový krém 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte dvě dortové formy o průměru 23 cm olejem a na dno dejte pečící papír.
  2. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  3. V míse robotu vyšlehejte máslo do pěny. Postupně přidejte cukr, všechna vejce a vanilku. Promíchejte a natřikrát přidejte moučný mix střídaný s mlékem. Zamíchejte jen tak,aby se vše spojilo.
  4. Půlku těsta odlijte do větší mísy a zbytek rozdělte do 6 menších misek. Polovinu těsta obarvěte do černa a zbývajících 6 misek do barev duhy.
  5. Začněte plnit formy střídavě černou barvou s barvami duhy, začínající od červené. Po každé barvě duhy dejte opět černou. (Dle videoreceptu).
  6. Rozdělte všechno  těsto do forem, uhlaďte povrch a pečte 27 až 35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude čistá.
  7. Nechte zcela vychladnout.
  8. Zarovnejte povrchy korpusu nožem. Rozprostřete máslový krém na každé patro a na povrch dortu.
  9. Nechte dort 15 minut v mrazáku.
  10. Mezitím rozválejte fondán a nařežte z něj různě velké pruhy.
  11. Vyndejte dort z mrazáku, namažte na něj druhou vrstvu krému, který hezky uhlaďte. Opatrně nalepte fondánové pruhy tak, aby připomínaly zebru. Uchovávejte v chladnu, než budete podávat. Celý recept si můžete přečíst zde.

Francouzský tiramisu dort

Francouzský-tiramisu-dort

Ingredience

těsto

  • 3 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 50 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 2 hrnky silné kávy

náplň

  • 3 vejce
  • 300 g mascarpone
  • 75 g moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 50 g kakaa

makrónky (není nutné)

  • 1 bílek
  • 66 g moučkového cukru
  • 42 g mletých mandlí
  • 10 g krystalového cukru
  • 1 vaječný bílek
  • 5 g kakaa

Postup

Krok 1 Troubu si předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s cukrem smícháme až do pěny. Přidáme vanilkový extrakt a promícháme. Smícháme mouku s kukuřičným škrobem a přidáme do žloutkové směsi. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a přidáme do směsi. Do kulaté formy vyložené pečicím papírem nalijeme těsto a pečeme zhruba 30 – 35 minut.

Krok 2 Necháme vychladnout a v polovině rozřízneme na 2 velké pláty. Pokapeme kávou

Krok 3 Pro přípravu náplně si smícháme vejce s cukrem. Pomalu přidáme mascarpone. Nakonec přidáme i smetanu na šlehání a vše vyšleháme v jemný krém.

Krok 4 Na první plát namažeme polovinu krému a přiklopíme druhým plátem.Pomažeme zbývajícím krémem a dáme alespoň na 2 hodiny chladit do ledničky.

Krok 5 Mezitím si připravíme makarónky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi. Bílek si vyšleháme v jemný sníh a pomalu přidáme krystalový cukr. Do směsi vmícháme mleté mandle s cukrem. Směs musí být dokonale vyšlehaná. Nakonec přidáme i kakao. Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme několik malých koleček. Pečeme zhruba 10 minut při 150 °C.

Krok 6 Dort vytáhneme z ledničky, poprášíme kvalitní vrstvou kakaa a ozdobíme krásnými makarónkami. Celý recept si můžete přečíst zde.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře