Hříšně lahodná srdíčka plněná arašídovým krémem
Tato lahodná srdíčka prostě nelze nemilovat, jedná se o vylepšený recept na čokoládové košíčky, tyto jsou ale ještě lahodnější, protože místo samotného arašídového másla jsou plněné krémem a lahodnou čokoládou s kokosovým mlékem. Navíc jsou tyto košíčky ze samých zdravých ingrediencí.

Ingredience na 6 porcí
Korpus
- 100g ovesných vloček
- 100g mandlí (nebo jiných skořápkových plodů)
- 50g sušených datlí
- 30g kokosu
- 100ml vody
Náplň
- 4 lžíce 100% arašídového másla
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 2 lžíce datlového sirupu
- 150g kvalitní hořké čokolády
- 1 banán
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Večer předem si namočíme mandle, druhý den je přelijeme horkou vodou a potom oloupeme. Datle také přelijeme horkou vodou a necháme 5 minut namočené. Poté dáme všechny ingredience na korpus do mixéru a umixujeme hladký krém, konzistence by měla být lepivá, ale pevná. Korpus pak vmačkáváme do silikonových formiček na muffiny, můžeme použít srdíčka, ale i obyčejné kulaté formy.
Pečeme asi 10 minut při vyšších teplotách - průběžně kontrolujeme, pokud začínají zlátnout okraje, vyndaváme. Necháme vychladnout.
Arašídový krém: smícháme arašídové máslo a 4 lžíce kokosového mléka z plechovky, dosladíme datlovým sirupem a vymícháme hladký krém. V případě potřeby přidáme kokosové mléko.

Čokoládový krém: Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, potom přidáme asi 4 lžíce kokosového mléka a 4 lžíce kokosového tuku. Mléka můžeme dát klidně více, podle toho, jak chceme mít krém hořký. Směs stále mícháme ve vodní lázni, dokud se všechny ingredience krásně nespojí.

Na dno každého košíčku dáme malé kolečko banánu, menší lžíci arašídového krému a doplníme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout v lednici, mě však nejvíce košíčky chutnají, když jsou rozehřáté v pokojové teplotě, každý však preferuje něco jiného.

Poznámka
Z daného množství vykouzlíte asi 18 košíčků.
Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské