Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Výborné jsou v kombinaci s ořechy, zakysanou smetanou a javorovým sirupem, také mi více chutnají studené, než teplé, takže i když zbydou, pochutnáte si i na studených.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 330 g dýně hokaido
  • 1 pl třtinové panely nebo jiného sladidla
  • 1 čl ghí
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 5 pl špaldové mouky
  • 400 ml mléka
  • 50 g pohankové mouky
  • 1 vejce
K lívanečkům
  • Zakysaná smetana
  • Javorový sirup
  • Ořechy

Postup

1
Nejprve si omyjeme a nakrájíme dýni, dáme do vody uvařit,. Až je dýně měkká, scedíme vodu a necháme dýni vychladnout.
2
Dýni dáme do nějaké vyšší nádoby, přilijeme mléko, přidáme panelu, ghí, prášek do pečiva, vejce a vše dohromady rozmixujeme.
3
Poté přimícháme pohankovou a špaldovou mouku a promícháme.
4
Smažíme na pánvi, kterou díky tomu, že je již v těstě ghí, by nemělo být potřeba nijak přidávat tuk, pouze před první várkou lívanečků dávám lžičku kokoghí na smažení, a jinak už ne.
5
Jako kombinaci, kterou mohu opravdu doporučit je se zakysanou smetanou, nasekanými ořechy a javorovým sirupem!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Špenátový štrůdl s lososem

Zapečená cuketa dvou chutí

Čočkový salát s cuketou a avokádem

Pohanková kaše s čokoládou

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Pomerančový dort

Krůtí ptáčky

Tvarohovo-maková buchta

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou