Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy
Výborné jsou v kombinaci s ořechy, zakysanou smetanou a javorovým sirupem, také mi více chutnají studené, než teplé, takže i když zbydou, pochutnáte si i na studených.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 330 g dýně hokaido
- 1 pl třtinové panely nebo jiného sladidla
- 1 čl ghí
- 1 čl prášku do pečiva
- 5 pl špaldové mouky
- 400 ml mléka
- 50 g pohankové mouky
- 1 vejce
- Zakysaná smetana
- Javorový sirup
- Ořechy
Postup
1
Nejprve si omyjeme a nakrájíme dýni, dáme do vody uvařit,. Až je dýně měkká, scedíme vodu a necháme dýni vychladnout.
![]()
2
Dýni dáme do nějaké vyšší nádoby, přilijeme mléko, přidáme panelu, ghí, prášek do pečiva, vejce a vše dohromady rozmixujeme.
![]()
3
Poté přimícháme pohankovou a špaldovou mouku a promícháme.
![]()
4
Smažíme na pánvi, kterou díky tomu, že je již v těstě ghí, by nemělo být potřeba nijak přidávat tuk, pouze před první várkou lívanečků dávám lžičku kokoghí na smažení, a jinak už ne.
![]()
5
Jako kombinaci, kterou mohu opravdu doporučit je se zakysanou smetanou, nasekanými ořechy a javorovým sirupem!
![]()
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}