fbpx

Jednoduchý řecký chléb plněný sýrem feta

Upečte si snadný chléb typický pro Řecko. Nebudete moct přestat, protože jeho chuť je naprosto neodolatelná. Vyzkoušejte tento středomořský recept. 🙂

 

  • doba přípravy: 45 minut
  • počet porcí: 4
uvodni

Ingredience

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička instantního droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • dle potřeby vlažnou vodu

Náplň

  • 200 g sýru feta
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička oregana nebo tymiánu (dle chuti)

Na povrch

  • 1 žloutek na potření
  • 3-4 lžíce sezamu

Postup

1

Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte z něj souvislou kouli, kterou necháte 30-45 minut v teple kynout.

230890020900116ac4bc685ba5397f3e_view_l
2

Poté těsto rozválejte na pomoučeném válu do podélného tvaru. Rozdrobte na něj rovnoměrně sýr feta, případně dle chuti přidejte koření.

3

Smotejte do dlouhého válečku, který srolujte do tvaru šneka, jako na obrázku.

f41df9639afc77174be1c40f399f28c1_view_l
4

Nechejte na teplém místě ještě půl hodiny kynout.

5

Předehřejte si troubu na 200 °C.

6

Nakynutého šneka důkladně potřete rozšlehaným žloutkem a zasypte sezamem.

7

Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem zhruba 35 minut dozlatova.

Mohlo by vás zajímat:
chléb feta sýr Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře