fbpx

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Nebojte se výroby domácích těstovin, zabere to chviličku a chuť je úžasná!

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Ingredience na 2 porce

  • Těstoviny
  • 100 gramů špaldové mouky
  • 1 vejce
  • hrst špenátových listů
  • 1 kuřecí prso
  • 1 rajče
  • 1 lučina

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Těstoviny
Špenátové listy rozmixujeme s trochou vody, přidáme vejce, mouku a vypracujeme hladké těsto, které nelepí (popřípadě přidejte mouku).
Těsto zabalím do potravinové folie a nechám odpočinout v ledničce asi hodinu. Poté je třeba těsto vyválet na co nejtenčí proužky a nechat 5 minutek prosušit bud na vále, nebo já to třeba věším na ramínko. Po prosušení se vaří asi 3 minutky.

2

Orestujeme si kuřecí maso, můžeme použít bylinky dle věku dítěte (bazalku) a přidáme na kousky nakrájené rajče.

3

Do horkých těstovin vmícháme lučinu a masovou směs a můžeme podávat.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla Těstoviny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře