fbpx

Ingredience na 2 porce

  • 1 velká sladká hruška
  • Hrst vlašských ořechů
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru (množství cukru je třeba upravit, podle toho, jak sladká je hruška)
  • 2 lžíce nízkotučného jogurtu
  • Hrst lístků meduňky

 
 
 
 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Hrušku rozpůlíme, vykrojíme jadřinec.

2

Do hrnce dáme vodu tak, aby se hruška celá ponořila, přidáme ocet, meduňku a 2/3 cukru. Uvaříme doměkka.

3

Hrušku necháme vychladnout a mezi tím rozdrtíme ořechy, smícháme se zbylým cukrem a jogurtem.

4

Po vychladnutí hrušku naplníme směsí ořechů a jogurtu. Ozdobíme meduňkou.

Poznámka

Jestliže má hruška velmi silnou slupku, můžeme před vařením oloupat.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře