Salát s řepou, kozím sýrem a fíky

S medovou hořčičnou zálivkou si říká o skvělou lehkou večeři.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hrst salátových listů
  • 2 zralé fíky
  • 1 červená řepa
  • sůl
  • kozí sýr

Na zálivku:

  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pár kapek citronu

Postup

1

Jako první si předehřejte troubu na 200 °C. Řepu oškrábejte a nakrájejte na menší klínky. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem. Lehce osolte a dejte zapéct na cca 20 minut do měkka. Pokud bude potřeba, pečte déle. Po vyndání nechte vychladit.

2

Mezitím si připravte medovou zálivku. Smíchejte v misce lžičku hořčice, zakápněte citronem a přidejte lžičku medu a jednu lžíci olivového oleje

3

V míse promíchejte salát se zálivkou. Na talíř rozložte hrst salátu, na něj klínky pečené řepy a pokrájené fíky. Rozdrobte nakonec kozí sýr a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Koláč z těsta ze zakysané smetany s jahodami a třešněmi

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Strouhaná buchta

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Bůček dušený v kokosové vodě

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Luxusní kynutý ořechový štrůdl s kakaem

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Domáca raw čokoláda