Tímto receptem ohromíte všechny, kteří budou mít tu čest ochutnat. Jeho velkou předností je to, že je velice lehký na přípravu – takže můžete být i úplní začátečníci v pečení a vše zvládnete na jedničku! Kromě jiného je výsledný dort naprosto úžasně vláčný a společně s čokoládovým krémem tvoří kombinaci, na jejíž chuť budete ještě dlouho vzpomínat.
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Olejem vymažte dvě dortové formy o průměru 23 cm, dna vyložte pečícím papírem.
V velké míse smíchejte cukr, mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
V druhé míse rozšlehejte vejce s vodou/kávou, mlékem, olejem a vanilkovým extraktem. Vmíchejte mokré ingredience do suchých jen potud, dokud nebude vše promíchané.
Rovnoměrně rozdělte těsto do dvou dortových forem a pečte 27 až 32 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.
Vyndejte formy z trouby a nechte chladnout na roštu aspoň 10 minut. Poté vyndejte korpus z forem a nechte kompletně vychladnout.
Rozpusťte čokoládu nad parou a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
V míse rozšlehejte máslo dokud nebude světlé a nadýchané. Přidejte cukr a šlehejte do pěny. Přilejte vanilkový extrakt, zchladlou čokoládu a vyšlehejte na vysoký stupeň, dokud nebude směs světlejší a nadýchaná.
Krémem namažte vršek korpusu a přiklopte jej druhým. Zbylým krémem pomažte celý povrch dortu. Před podáváním skladujte v lednici.